Περφόρμερ του δρόμου στο Παλλάς!

Ο θίασος Cachivache, που ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας, ανεβάζει την παράσταση «Το όνειρο της Μόλυ»

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Aκροβάτες, μουσικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ και κλόουν στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς. Ενα αλλιώτικο «Τσίρκο», ο θίασος Cachivache, ο οποίος απαρτίζεται από 13 ξεχωριστούς περφόρμερ και ξεκίνησε τη δράση του παίζοντας στους δρόμους της Αθήνας, αυτήν την περίοδο ανεβάζει την παράσταση «Το όνειρο της Μόλυ». Μια γλυκιά ιστορία με πρωταγωνίστρια ένα ορφανό κοριτσάκι, το οποίο έχει ένα και μοναδικό όνειρο: Να παίξει στο τσίρκο!

Με αφορμή την παράσταση που φιλοξενείται στο Παλλάς, ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός του έργου μιλάει στη «δημοκρατία» για τις προκλήσεις που έχει το θέατρο του δρόμου. «Το τσίρκο Cachivache ξεκίνησε το 2011» αναφέρει ο κ. Μανώλης Καρυωτάκης.
«Δεν ήμασταν από την αρχή τόσο πολλοί, στην πορεία προστέθηκαν και άλλοι. Υπάρχουν μουσικοί, ακροβάτες, ηθοποιοί, κλόουν στην ομάδα» συνεχίζει, εξηγώντας μας την ετυμολογία του ονόματος του θιάσου.

«Είναι μια λέξη που προέρχεται από την αργκό της ισπανόφωνης Νοτίου Αμερικής. Μια φράση που δεν χρησιμοποιείται, δηλαδή, στην Ισπανία και περιγράφει ένα αντικείμενο παλιό και ξεχασμένο, το οποίο ναι μεν έχουμε στον χώρο μας, χωρίς όμως να το χρησιμοποιούμε ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, επειδή έχει κάποια συναισθηματική αξία για εμάς, δεν το αποχωριζόμαστε.
Αυτό που θέλουμε και εμείς, επιλέγοντας το συγκεκριμένο όνομα είναι να δημιουργήσουμε στον θεατή κάτι που θα μείνει μέσα στην ψυχή του. Κάτι που θα τον ευεργετήσει όταν το ανασύρει σε μια ανύποπτη στιγμή».

Οπως υποστηρίζει ο κ. Καρυωτάκης, η ομάδα ξεκίνησε τη δράση της παίζοντας στους δρόμους και σε υπαίθρια φεστιβάλ. «Ολο αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα και μια δυσκολία, καθώς στις παραστάσεις στον δρόμο δεν ισχύει η θεατρική συνθήκη. Ο θεατής, δηλαδή, δεν έρχεται να σε δει προετοιμασμένος να σε απολαύσει και πολλές φορές τον αιφνιδιάζεις. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να κερδίσεις την προσοχή και το ενδιαφέρον του. Εμείς, επειδή το κάνουμε πολλά χρόνια, το έχουμε συνηθίσει και δεν μας φαίνεται τόσο δύσκολο.

Μας αρέσει αυτή η αίσθηση ελευθερίας που μας δίνουν οι παραστάσεις σε εξωτερικό χώρο. Ξέρετε, η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ένας περφόρμερ είναι η παγερή αδιαφορία του κοινού όταν σε πρωτοβλέπει. Σταδιακά, βέβαια, αυτό είναι στο χέρι του καλλιτέχνη να το αλλάξει».

Ομως, πώς αντιδρούν οι θεατές όταν αντικρίζουν ένα τσίρκο δίχως… ζώα; «Πλέον το σύγχρονο τσίρκο είναι διαφορετικό. Στηρίζεται στο σωματικό θέατρο και στην καλλιτεχνική έκφραση» εξηγεί ο κ. Καρυωτάκης. «Βέβαια, το ελληνικό κοινό δεν είναι πολύ εξοικειωμένο με αυτού του είδους τις παραστάσεις, αλλά ελπίζουμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον του προς αυτήν την κατεύθυνση».

• Infο: Η παράσταση «Το όνειρο της Μόλυ» παρουσιάζεται στο θέατρο Παλλάς κάθε Σάββατο και Κυριακή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα