Βρήκε τίτλο στα Πηγάδια, ο ΠΑΣ «πάγωσε» τον ΠΑΟΚ!

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης

Ούτε αυτό το πρωτάθλημα χάνει ο Ολυμπιακός, που πέρασε τρένο και από την Ξάνθη με 0-2. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και η Ξάνθη, αντίθετα με τη βαθμολογική θέση της, πήρε με το καλημέρα τη θέση του… κομπάρσου στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν την ανωτερότητά τους στο 38′. 

Ο Μιλιβόγεβιτς έκανε τη σέντρα για τον Σεμπά, ο Λισγάρας προσπάθησε να διώξει και ο Ιντέγε από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1. Δέκατο φετινό γκολ του Νιγηριανού φορ στο πρωτάθλημα. Η φάση πάντως που άναψε τα αίματα έγινε στο 57′. Ο Λισγάρας έκανε εγκληματικό φάουλ πάνω στον Σεμπά (τον βρήκε στο γόνατό του και θα μπορούσε να του κόψει την μπάλα, προκαλώντας την οργή όσων παρακολουθούσαν το ματς) και επέφερε σύρραξη μεταξύ των παικτών. Ο Βραζιλιάνος σηκώθηκε με πολλά νεύρα για να ζητήσει τον λόγο από τον αντίπαλό του, χτύπησε τον Σολτάνι και αντίκρισε και αυτός -όπως και ο Λισγάρας- την κόκκινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς στο 89′. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, ο Ζίβκοβιτς δεν μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτα και 0-2.

 Ηταν άστοχος και το πλήρωσε 

Εχασε ένα τσουβάλι γκολ και τελικά τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε μέσα στην Τούμπα από τα Γιάννινα με 0-1. Το χρυσό γκολ για τους φιλοξενουμένους πέτυχε ο Τζημόπουλος στο 16′ με σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. 

Οι Γιαννιώτες κέρδισαν ύστερα από τρία χρόνια στην έδρα του ΠΑΟΚ και πήραν ένα τρίποντο που δείχνει ότι και φέτος μπορούν να διεκδικήσουν την έξοδο στην Ευρώπη. 

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχασε έπειτα από ένα σερί πέντε νικών, δείχνοντας ότι ακόμα δεν μπορεί να κάνει πορεία για μεγάλα πράγματα. Για το νέο κάζο πάντως στην Τούμπα, όπου η θερμοκρασία ήταν υπό το μηδέν, μεγάλη ευθύνη έχει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που ήταν… on fire. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και αυτός που κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του έχοντας απέναντί του μια ομάδα που είχε περισσότερες από 20 τελικές προσπάθειες. Ο 27χρονος τερματοφύλακας ήταν μια ομάδα μόνος του και χάρη στη δική του εμφάνιση οι Γιαννιώτες έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη με το τρίποντο.

 «Λάμψη» Αστέρα με ανατροπή (3-2)

Ασπρη μέρα μέσα σε χιονισμένο γήπεδο είδε μόνο ο Αστέρας Τρίπολης, που κατάφερε με ανατροπή να κερδίσει την ΑΕΚ με 3-2 και να οδηγήσει την αντίπαλό του σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση από αυτή που βρισκόταν τη χρονιά που έφυγε. 

Η ομάδα του Μοράις (βρίσκεται σε απελπιστική θέση) έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι δεν είναι ομάδα. Σε ένα ματς που και πάλι προηγήθηκε στο σκορ με τον Πέκχαρτ στο 36’, τελικά όχι μόνο δεν το κέρδισε, αλλά το έχασε κιόλας. Ο Αστέρας κατάφερε να κάνει διπλή ανατροπή και εκμεταλλεύτηκε όλα τα δώρα που του έκανε η ΑΕΚ, από τα αμυντικά λάθη που «χάρισαν» τα δύο πρώτα γκολ, μέχρι την αποβολή του Βράνιες στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, που έφερε αριθμητική ανισορροπία για σχεδόν 20 αγωνιστικά λεπτά. 

Η ομάδα του Ελευθερόπουλου ισοφάρισε στο 50’ με τον Στανισάβλιεβιτς. Πήρε κεφάλι στο 66′ με τον Ιγκορ και δεν πτοήθηκε ούτε όταν ισοφαρίστηκε από τον Πέκχαρτ δύο λεπτά αργότερα. Βρήκε το κουράγιο, πίστεψε στη νίκη, την κυνήγησε και την πήρε στο 80’ με τον Τσουκαλά (3-2). 

Οσο για την ΑΕΚ, για ακόμα μία φορά πλήρωσε ακριβά όλα τα λάθη που έκανε. Με αποκορύφωμα τη λάθος θέση του Μάνταλου, που χαραμίζεται δεξιά, και αυτή του Αϊντάρεβιτς που είναι ανέτοιμος και κακώς παίζει συνεχώς. 

Το πρωτάθλημα πέταξε εδώ και καιρό και αν δεν συνέλθει, θα κινδυνεύσει να μπει σε περιπέτειες και στο Κύπελλο και όσον αφορά τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ειδικά το ματς με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο είναι οριακό.

 Πέταξε ψηλά το περιστέρι

Η καλή πορεία της ομάδας του Ατρομήτου συνεχίστηκε και κόντρα στον Λεβαδειακό. Η ομάδα του Περιστερίου ήταν ανώτερη και επικράτησε 2-0 των Βοιωτών χάρη σε δύο όμορφα γκολ του Τόνσο στο 25′ και στο 93′, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος των γηπεδούχων. 

Η ομάδα του Περιστερίου επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τρεις αγωνιστικές και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, αντίθετα ο Λεβαδειακός γνώρισε την πέμπτη συνεχή ήττα και παρέμεινε στη 14η θέση. Το παιχνίδι στο Περιστέρι ήταν αρκετά καλό, είχε ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν, ενώ οι φιλοξενούμενοι, αν ήταν πιο τυχεροί στο δοκάρι του Καψάσκη στο 73′, θα μπορούσαν να πάρουν κάτι καλύτερο από το ματς. 

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο Γιώργος Κορακάκης: «Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη. Εμείς αυτό το παιχνίδι το είχαμε οριοθετήσει έτσι, ότι πρέπει να το πάρουμε και τα καταφέραμε». Από την πλευρά του ο Ράτκο Ντόστανιτς είπε: «Το αποτέλεσμα ήταν ότι εμείς δεν βάλαμε τις ευκαιρίες που είχαμε, τις έκανε γκολ ο Ατρόμητος και έτσι ήρθε το τελικό αποτέλεσμα».

■ Οι «πάνθηρες» βλέπουν Ευρώπη

Φουλ για πλέι οφ και Ευρώπη ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο πέρασε και από το Αγρίνιο κερδίζοντας τον Παναιτωλικό 2-0. 

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ανοιξε το σκορ στο 59ο λεπτό, με τον Σοτζέι Μασούντ, γκολ που αρχικά μέτρησε, στη συνέχεια ακυρώθηκε κι εν τέλει μέτρησε σωστά, αφού η μπάλα πήγε από αντίπαλο. 

Το ίδιο έγινε και στο 74ο λεπτό, ο Μασούρας (λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο) μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κυριακίδη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά φάνηκε ότι είναι οφσάιντ, αλλά το ριπλέι έδειξε ότι η μπάλα δεν έφθασε στον Μασούρα από το κεφάλι του Ρισβάνη, αλλά από αντιπάλου (2-0). 

Ο Παναιτωλικός ήταν απογοητευτικός και έδειξε ότι και φέτος θα είναι «ή του ύψους ή του βάθους». Δώρα και τα δύο γκολ στον αντίπαλο και δίκαιη ήττα.

 «Χόρευαν» στο κρύο οι Κρητικοί 

Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Πλατανιάς πήρε φόρα και άντε να τον πιάσεις! Σειρά να τον… μάθει χθες η Λάρισα, την οποία νίκησε με 3-2 χάρη στα γκολ των Χουάν Μουνάφο στο 45′, Βιτάλι Πριντέτα στο 54′ και Γιώργου Μανούσου στο 77′. 

Ετσι, έφτασε στους 20 βαθμούς σε 14 αγώνες, αφήνοντας τους «βυσσινί» (μείωσαν με πέναλτι του Θωμά Ναζλίδη στο 59′ και στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του ίδιου παίκτη) στους 13, μόλις δύο θέσεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι Κρητικοί αντίθετα έφτασαν στις τέσσερις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και τρίτη διαδοχική στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης τόνισε: «Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και σε αυτές τις συνθήκες και φάνηκε ότι υπάρχουν παιδιά που μπορούν να μας βοηθήσουν». Από την άλλη ο Σάκης Τσιώλης είπε: «Το πρώτο γκολ, έτσι όπως ήρθε, άλλαξε πολλά πράγματα, γιατί ήταν στη λήξη του πρώτου μέρους. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλό πρόσωπο, κάναμε καλές ευκαιρίες».

Χαμόγελα του Μπέντο για τη βαθμολογία

Με τη σιγουριά από τη μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία και αρκετά ικανοποιημένος από τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη, ο Πάουλο Μπέντο δήλωσε: «Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά του. Δεν μπήκαμε τόσο καλά στο δεύτερο μέρος, αλλά σταθήκαμε καλά στις φάσεις που έπρεπε, σε άμυνα και επίθεση, παρότι δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η σημαντική εκτός έδρας νίκη μάς δίνει μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και ασφαλώς είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Ο Λουτσέσκου, από την πλευρά του, τόνισε: «Νομίζω ότι τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο εμείς δημιουργήσαμε τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις. Στο τέλος αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι από τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που είχαμε στο παιχνίδι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε».

Βλάνταν Ιβιτς: «Η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα»

Στις χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ στάθηκε στις δηλώσεις του ο Βλάνταν Ιβιτς: «Χάσαμε ένα παιχνίδι το οποίο ελέγχαμε απόλυτα και είχαμε σημαντικές ευκαιρίες. Οπως στα περισσότερα, η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Σε κάθε παιχνίδι κάνουμε ήρωα τον αντίπαλο τερματοφύλακα». Σε πελάγη ευτυχίας ο Γιάννης Πετράκης σχολίασε μετά τη νίκη της ομάδας του στην Τούμπα: «Το αποτέλεσμα είναι πολύ μεγάλο για την ομάδα μας. Οι παίκτες μου έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είχαμε τύχη, γιατί ο αντίπαλος έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την προσπάθεια των παικτών μου».

Από την άλλη, στην τελική ευθεία μπαίνει η μεταγραφή του Γκάρι Ροντρίγκες στη Γαλατασαράι. Ο «Δικέφαλος» έχει συμφωνήσει με τους Τούρκους για τη μεταγραφή του παίκτη και πλέον απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν και τα ΜΜΕ από την Τουρκία, ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις σήμερα το πρωί.

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα