Σαρώνει ο «CR7»

Από τον
Γιώργο Αδαμόπουλο

Ο ίδιος χαρακτήρισε το 2016 «την κορυφαία σεζόν μου τόσο ατομικά όσο και ομαδικά». Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και του Euro με την Εθνική Πορτογαλίας προφανώς πιστοποιεί το δεύτερο σκέλος. Το πρώτο, από την άλλη, επιβεβαιώθηκε προ εβδομάδων, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε την τέταρτη «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του! Μονάχα που φέτος, με το γαλλικό περιοδικό «France Football» και τη FIFA να «χωρίζουν» τη διαδικασία βράβευσης, η παγκόσμια ομοσπονδία θα παραδώσει στη Ζιρίχη σήμερα (19.30, ΕΡΤ2, EuroSport 1) δεύτερο βραβείο. 

Οπως αποκάλυψε η «Marca», ο νικητής θα είναι ο ίδιος… Η ισπανική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Πορτογάλος σταρ θα λάβει το βραβείο, αφήνοντας πίσω του -όπως στη «Χρυσή Μπάλα»- τους Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) και Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης). Η διαδικασία της FIFA προβλέπει ψηφοφορία ομοσπονδιακών τεχνικών, αρχηγών Εθνικών ομάδων, επιλεγμένων δημοσιογράφων και φιλάθλων, με «παρέμβαση» από 25%. Σε αντίθεση με τον κορυφαίο παίκτη του 2016, πιο «αμφίρροπη» είναι η αναμέτρηση για τον καλύτερο προπονητή, αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος από τους Φερνάντο Σάντος (κατάκτηση Euro) και Κλαούντιο Ρανιέρι (πρωταθλητής Αγγλίας με τη Λέστερ) θα επικρατήσει…

Ισοφάρισε το ρεκόρ

Στο μεταξύ, το Σάββατο, πριν από τον αγώνα της πρωτοπόρου (40 β. Σε 16 αγώνες) Ρεάλ με τη Γρανάδα, ο Ρονάλντο παρουσιάστηκε με τη «Χρυσή Μπάλα» από τους άλλοτε σταρ των Μαδριλένων Ρονάλντο (σ.σ.: Βραζιλιάνος), Φίγκο, Οουεν, Κοπά, Χέντο και Ζιντάν, που επίσης την έχουν κερδίσει. Λίγο αργότερα η «βασίλισσα» επιβλήθηκε 5-0 και ισοφάρισε το ρεκόρ 39 αγώνων της Μπαρτσελόνα, που κρατούσε από την περσινή σεζόν!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα