Κάνει «τζιζ» η υπόθεση με τις μίζες της Novartis!

Θρυαλλίδα καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων συνιστά η σκοτεινή υπόθεση του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού Novartis, καθώς σε αυτήν φέρεται ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα υπεράνω υποψίας.

Χθες στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου και ο γενικός γραμματέας κατά της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Χρήστου.

Εν τω μεταξύ, εντολή για προκαταρκτική στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου και σε σχέση με την έρευνα που κάνει (ή δεν… κάνει) η κυρία Ράικου. Σύμφωνα με διαρροές, στον σχετικό φάκελο υπάρχει ομολογία σημαντικού μάρτυρα που εμπλέκει πρώην πρωθυπουργό, τέσσερις πρώην υπουργούς, δεκάδες γιατρούς και καθηγητές πανεπιστημίου.

Η πολυεθνική Novartis φέρεται ότι στήριξε μεγάλο μέρος της παρουσίας της στην ελληνική αγορά στον χρηματισμό και στη διακίνηση «μαύρων» κεφαλαίων με μεθόδους εξαγοράς που προσιδιάζουν στις τακτικές της Siemens. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει ως μάρτυρες πάνω από 170 άτομα, ενώ υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι περίπου 4.000 γιατροί χρηματίστηκαν, προκειμένου να συνταγογραφήσουν φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρίας. Την ίδια υπόθεση ερευνά και κλιμάκιο του FBI που βρίσκεται εδώ και μήνες στην Ελλάδα, καθώς η υπόθεση ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αφορά τις πρακτικές της Novartis σε ακόμη πολλές χώρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα