«Ετσι θα κυβερνήσω»!

Ολα όσα είπε ο Κυριάκος στον Alpha για φορολογία, μονιμοποιήσεις και δημοσίους υπαλλήλους

Τα χαρτιά του για το τι θα πράξει όταν γίνει πρωθυπουργός άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον Alpha, δήλωσε έτοιμος να κυβερνήσει και αναφερόμενος στην πιθανή σύνθεση μιας κυβέρνησης υπό τον ίδιο, τόνισε ότι αυτή θα περιλαμβάνει εξωκοινοβουλετικά στελέχη, επισημαίνοντας ότι θα στραφεί σε πρόσωπα από την ιδιωτική οικονομία και όχι σε «παιδιά του κομματικού σωλήνα». Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησής του, υποστήριξε ότι αυτό θα βασίζεται σε κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων, με μείωση των φορολογικών συντελεστών και του κράτους.

«Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι πραγματική μεταρρύθμιση» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις συνιστούν συνεκτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και πηγαίνουν πέρα από Μνημόνιο. «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προσλαμβάνει σωρηδόν. Απολύσεις δεν θα κάνουμε, αλλά παράνομες μονιμοποιήσεις δεν θα δεχθούμε» πρόσθεσε. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «λάθος την απευθείας σύνδεση του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών με τις ασφαλιστικές εισφορές, προσθέτοντας ότι δεν γίνεται 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος».

«Πρέπει να μειωθούν οι μετακλητοί και να μην αμείβονται με βάση τα σημερινά μισθολόγια. Δεν γίνεται να έχουν ίδιες απολαβές με δημόσιους υπαλλήλους με 20 χρόνια δουλειάς» συμπλήρωσε. Για το μέτωπο καταπολέμησης της τρομοκρατίας και στον απόηχο της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ., όχι όμως και στους πολιτικούς προϊσταμένους της.

«Δημιουργείται μια νέα γενιά τρομοκρατών και η κυβέρνηση αδυνατεί να παρέμβει» τόνισε, κάνοντας λόγο για «αδυναμία με ιδεολογική αφετηρία». Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευσή του για εκκαθάριση των Εξαρχείων. Ακόμη, δεσμεύτηκε για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενώ ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί τουλάχιστον μια φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Η συζήτηση στην Πειραιώς με τον Ρέμο

Τη δική του εκδοχή έδωσε ο Αντώνης Ρέμος για τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της Ν.Δ. (φωτό). Ο  καλλιτέχνης έσπευσε να διασκεδάσει τις υποψίες και σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η επίσκεψή μου στα γραφεία της ΝΔ είχε ως σκοπό να καταθέσω τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της κοινωνίας, όπως εγώ τις εκλαμβάνω. Η κουβέντα μας στάθηκε στα πλαίσια μιας φιλικής και ειλικρινούς συζήτησης. Η επίσκεψή μου αυτή δεν έχει καμία πολιτική απόχρωση και, ως εκ τούτου, ουδεμία σχέση έχουν τα σενάρια της εμπλοκής μου με την πολιτική».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα