«Εισαγωγή στα πανεπιστήμια με απολυτήριο»

Αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις προανήγγειλε  ο Γαβρόγλου

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα των πανελλαδικών εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων «έχει εξαντλήσει τη δυναμική του» και πως «πρέπει να αλλάξει με ριζικό τρόπο», γιατί, όπως είπε, είναι ένα σύστημα «που έχει καταστρέψει το σχολείο. Είναι μεν λειτουργικό, αλλά όχι αξιόπιστο».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για τις συγκεκριμένες αλλαγές: «Εχουμε ένα περίεργο σχολείο. Αντί να είναι 12χρονο είναι 10χρονο και μετά υπάρχουν δύο τάξεις, η β΄ και η γ΄ λυκείου, όπου δεν είναι σαφές τι εκπαιδευτική διαδικασία επιτελείται σε αυτές. Στη β΄ τάξη κάτι γίνεται, στη γ΄ δεν γίνεται τίποτα. Εδώ δεν πρέπει να ενοχοποιήσουμε ούτε τους καθηγητές ούτε τους μαθητές. Ολοι είμαστε συνυπεύθυνοι».

Τόνισε δε την ανάγκη να αναβαθμιστούν η β΄ και η γ΄ λυκείου, εξηγώντας πως «αναβάθμιση σημαίνει ότι το απολυτήριο που παίρνεις στο τέλος έχει μια κοινωνική υπόσταση». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να μειωθούν τα μαθήματα δραματικά, γιατί στο λύκειο πρέπει να εμβαθύνεις. Να είναι πολύ λιγότερα τα μαθήματα, ορισμένα να εξετάζονται πανελλαδικά, ορισμένα ενδοσχολικά και απ’ όλα αυτά να βγαίνει ένας μέσος όρος με τις διάφορες βαρύτητες των μαθημάτων που υπάρχουν. Αυτός θα είναι και ο βαθμός του απολυτηρίου σου. Και με βάση αυτόν τον βαθμό θα μπαίνεις στα πανεπιστήμια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα