Τραγωδία με τις ελλείψεις κρίσιμων φαρμάκων και κλινών στις Μονάδες Εντατικής

Ελλειψη φαρμάκων

Σοβαρές ελλείψεις σε 300 φάρμακα και εμβόλια -όπως ινσουλίνες, σκευάσματα για τη χοληστερίνη, καρδιολογικά, ορμονικά σκευάσματα, κολλύρια, αντιφλεγμονώδη και άλλα- παρατηρούνται στην ελληνική αγορά. Ωστόσο ο ΕΟΦ, έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι λείπουν μόνο 84 σκευάσματα από τα ράφια των φαρμακείων.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κ. Λουράντος θα καταθέσει στοιχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σε συνέχεια της εξώδικης διαμαρτυρία που είχε υποβάλει από τον Δεκέμβριο στην ηγεσία του υπ. Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λουράντος θα ζητήσει από τον εισαγγελέα τη διερεύνηση των ποσοτήτων που εισάγονται, καθώς και τον τρόπο διανομής τους.

SOS από τις ΜΕΘ!

Εβδομήντα ασθενείς ήταν στη λίστα αναμονής για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και χαροπάλευαν διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους ή και διαδρόμους νοσοκομείων όλης της χώρας την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ. Τα παραπάνω καταγγέλλει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζοντας ότι και φέτος κινδυνεύουν να χαθούν πολλές ζωές επειδή παραμένουν κλειστές οι 150 κλίνες ΜΕΘ, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η ομοσπονδία επιρρίπτει ευθύνες στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, επισημαίνοντας ότι «είναι κλειστές, γιατί πέρυσι ο κ. Πολάκης ακύρωσε τις 500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ».

Γυαλιά από ΕΟΠΥΥ

Μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις από καταστήματα οπτικών ειδών που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει το ασφαλιστικό ταμείο από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα απευθύνονται αποκλειστικά σε καταστήματα οπτικών ειδών που είναι συμβεβλημένα με το ταμείο και έπειτα ο οργανισμός θα πληρώνει κατευθείαν τους συμβεβλημένους οπτικούς – και όχι τους ασφαλισμένους, όπως συμβαίνει σήμερα.

Σημειώνεται ότι το κόστος για γυαλιά οράσεως (σκελετός και κρύσταλλα) ανέρχεται μόλις στα 100 ευρώ και η παροχή είναι κάθε τέσσερα χρόνια. Χαμένοι είναι οι γονείς που έχουν παιδιά με μυωπία τα οποία χρειάζονται συχνά αλλαγή γυαλιών, καθώς αναμένεται να επιβαρυνθούν σημαντικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα