Ο… Γιώργος στον τόπο του εγκλήματος

«Σύμφωνο συμβίωσης» Παπανδρέου – Γεννηματά
Ετοιμος να… εκτοξευθεί ο Βενιζέλος
Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο πρωθυπουργός που άνοιξε την πόρτα στο Μνημόνιο

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας:ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Κραυγές Τζήμερου από τα… βάθη της αιώνιας αφάνειας

►Χωρίς ιδιότητα ο Αναστασιάδης στη Διάσκεψη του παραλόγου!

►Με καρτοπληρωμή και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ – τηλεφωνίας

►Ο ΣΕΒ ανακάλυψε με 7 χρόνια καθυστέρηση τη φτωχοποίηση που επήλθε

►Η Γερμανία στέλνει «πακέτο» στην Ελλάδα τους πρόσφυγες

►Σάββας Καλεντερίδης: Η ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ!

Στη Δημ. Συμπαράταξη ο πρωθυπουργός που άνοιξε την πόρτα στο καταστροφικό Μνημόνιο

Στον… τόπο του εγκλήματος επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά το «σύμφωνο συμβίωσης» που υπέγραψε χθες με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη Φώφη Γεννηματά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο «καπετάνιος του Τιτανικού», που έριξε τη χώρα στα βράχια, να δώσει το «παρών» στη φιέστα που διοργανώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο στις 13.00, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι πώς θα αντιδράσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο τον Ευάγγελο Βενιζέλο (που οι πληροφορίες τον φέρνουν έξαλλο και έτοιμο να απαντήσει στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή), αλλά και τον Κώστα Σημίτη, που είχαν στοχοποιηθεί από το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, και αν ο τελευταίος θα απαιτήσει να είναι υποψήφιος για να διασφαλίσει, εκτός των άλλων, και τη βουλευτική ασυλία.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η επόμενη ημέρα στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, αφού τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα μπορέσουν να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ που θα έχει στους κόλπους του τον Γιώργο Παπανδρέου. Βέβαια, τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχουμε δει πολλά, αλλά, όπως έλεγαν στελέχη της Ν.Δ., κάτι τέτοιο (συνεργασία με τον Παπανδρέου) δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό σε περίπτωση αναζήτησης κυβερνητικού εταίρου.

Χθες, πάντως, η κυρία Γεννηματά και ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκαν στο γραφείο της πρώτης και έδωσαν τα χέρια για κοινή πορεία υπό την… ομπρέλα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και με τη δέσμευση να αξιοποιηθούν τα «ορφανά» του Γιώργου τόσο στο κόμμα όσο και στις λίστες, όταν προκηρυχθούν εκλογές. Στην κοινή δήλωσή τους τονίζεται, μεταξύ άλλων:

«Η χώρα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου.

Με αφετηρία τις σκέψεις αυτές για τη χώρα και τους πολίτες, εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Σε συνέχεια αυτού του κλίματος, η Γεννηματά έχει στείλει για το Σάββατο προσκλήσεις σε 361 πρώην βουλευτές, αλλά και στους σημερινούς βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα