Σύνοδος πρυτάνεων με καυτή ατζέντα

Παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου θα πραγματοποιηθεί αύριο η εφ’ όλης της ύλης Σύνοδος των Πρυτάνεων, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να τεθούν σχεδόν όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν τα πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα, στην ατζέντα των διοικήσεων των ΑΕΙ βρίσκονται συνολικά 25 καίρια ζητήματα, ενώ ο κ. Γαβρόγλου θα προσέλθει στη σύνοδο προκειμένου να συζητήσει, μεταξύ άλλων, και τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Μάλιστα, πρόκειται να ζητήσει από τους πρυτάνεις να τοποθετηθούν επί της εξαγγελθείσας μεταρρύθμισης που αφορά την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια με το εθνικό απολυτήριο.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των ΑΕΙ θα θέσουν, για ακόμα μια φορά, το «αγκάθι» της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων και, στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ζητήσουν οικονομική στήριξη για να αντεπεξέλθουν στις υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας.

Για τα ΤΕΙ

Στο επίκεντρο θα βρεθούν και το επικείμενο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, καθώς και η πρόταση του υπουργείου Παιδείας να μεταφερθούν πόροι από τους ειδικούς λογαριασμούς κονδυλίων, και συγκεκριμένα το 25% των εσόδων από τα μεταπτυχιακά, στον τακτικό προϋπολογισμό κάθε ιδρύματος.

Τη σύνοδο θα απασχολήσει και το ζήτημα της δημιουργίας ενιαίου χώρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τη μετονομασία των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών, με τους πρυτάνεις να εμφανίζονται διχασμένοι.
Επιπλέον, οι διοικήσεις των ΑΕΙ θα ζητήσουν από τον κ. Γαβρόγλου να προχωρήσει στη θεσμική κατοχύρωση της συνόδου ως συμβουλευτικού οργάνου της Πολιτείας σε θέματα ανώτατης εκπαίδευσης και να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ειδικών λογαριασμών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα