Αγκυρα: «Ρινγκ» έγινε η Εθνοσυνέλευση λόγω της αναθεώρησης!

Μπουνιές, κλoτσιές, μπουγέλωμα, καρεκλιές στο κεφάλι εν μέσω εκσφενδονιζόμενων γλαστρών, ερμαρίων και μπουκαλιών!

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση μετατράπηκε σε… σαλούν, με τους βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της αντιπολίτευσης (CHP) να πιάνονται στα χέρια με τους κυβερνητικούς (του ΑΚΡ) το βράδυ της Τρίτης, στη διάρκεια της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση άλλων τριών άρθρων του τουρκικού Συντάγματος.

Η ψηφοφορία επιβάλλεται να είναι μυστική, όμως μετά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών από την κομματική γραμμή (και του ΑΚΡ) κατά την ψήφιση των πρώτων άρθρων και τον κίνδυνο να απορριφθεί η συνταγματική αναθεώρηση του Ερντογάν για μετατροπή του πολιτεύματος σε προεδρικό, το κόμμα του μετέτρεψε τη διαδικασία σε ανοιχτή. Αυτό εξόργισε τους βουλευτές του CHP, οι οποίοι, όταν άρχισε η συζήτηση του 5ου άρθρου, που περιορίζει τις εξουσίες του Κοινοβουλίου, κατέλαβαν το βήμα.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τους περικύκλωσαν και εκεί άρχισαν οι μπουνιές, με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Φατίχ Σαχίν να καταλήξει με σπασμένη μύτη. Τελικά και τα τρία υπό συζήτηση άρθρα υπερψηφίστηκαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα