Εμποροϋπάλληλοι: Απεργούν την Κυριακή

Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα αυτή την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, όμως η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος προκήρυξε 24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου.

Στο πλαίσιο της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου οι καταστηματάρχες μπορούν μεθαύριο Κυριακή να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11.00 έως τις 18.00.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία επισημαίνει ότι όλες τις Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, θα προγραμματίζει απεργιακές κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις ενάντια στη «συνεχιζόμενη απορρύθμιση της αγοράς και των εργασιακών σχέσεων», όπως τη χαρακτηρίζει.

Η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το γεγονός των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές ως μνημονιακή υποχρέωση και κατηγορεί την κυβέρνηση για υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές.
Οπως επισημαίνει, η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στους αντιπεριφερειάρχες και ενώ δηλώνει ότι υποστηρίζει τους εργαζομένους, τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα