Κανένα ενδιαφέρον από γιατρούς για διορισμό στο Νοσοκομείο Σαντορίνης!

Μένει χωρίς προσωπικό 10 μήνες μετά τη φιέστα του Τσίπρα

Για πέμπτη συνεχή φορά, από τον Μάρτιο του 2016, το υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Σαντορίνης -που εγκαινιάστηκε με λαμπρές… φιέστες από τον Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Ιούνιο- δημοσιεύει πρόσκληση ενδιαφέροντος για επτά γιατρούς με σύμβαση αορίστου χρόνου έως και δύο έτη, που θα καλύψουν βασικά κενά στο θεραπευτήριο. Ωστόσο η ιατρική κοινότητα δείχνει απροθυμία να… μετακομίσει στη Σαντορίνη, καθώς οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί σε σχέση με τα έξοδα διαμονής, διατροφής (ενοίκιο, σούπερ μάρκετ, λογαριασμοί κ.λπ.).

Συνέπεια αυτής της κατάστασης που χρονίζει (κυρίως στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών μας) είναι να παραμένουν κενές οι θέσεις και οι κάτοικοι της κοσμοπολίτικης Σαντορίνης να εξακολουθούν να ταξιδεύουν στην Αθήνα, προκειμένου να βρουν την υγειά τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, οι μισθοί (μεικτές αποδοχές) των γιατρών που αρχίζουν να αμείβονται σε ηλικία 30-35 ετών είναι: συντονιστής διευθυντής 1.665 ευρώ, διευθυντής 1.580 ευρώ, επιμελητής Α΄ 1.513 ευρώ, επιμελητής Β΄ 1.321 ευρώ και ειδικευόμενος 1.007 ευρώ. Τα ποσά αυξάνονται ανάλογα με τις εφημερίες που πραγματοποιούν. Tον Μάρτιο του 2016 ήταν η πρώτη φορά που η Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας του Νοσοκομείου Σαντορίνης ανακοίνωσε προσλήψεις για δύο αναισθησιολόγους, δύο ορθοπεδικούς, έναν ουρολόγο, έναν νεφρολόγο και έναν βιοπαθολόγο.

Η προκήρυξη αναδημοσιεύτηκε τον Μάιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016, όμως «κρίθηκε άγονη ή ελλειμματική η ανταπόκριση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017.
Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο εγκαινιάστηκε «μετά βαΐων και κλάδων» στις 15 Ιουλίου 2016 από τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό, οι αεροδιακομιδές ασθενών συνεχίζονται έως και σήμερα.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα