Ο ρόλος του εισαγγελέα Μπαξεβάνη

Διέταξε Κουρτάκης – Τζένος να μη συλληφθούν (εκ νέου) μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο 23χρονος γιος του υπ. Αμυνας Π. Καμμένου

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» σήμερα αποκαλύπτει το άγνωστο παρασκήνιο που οδήγησε στην απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι (μετά την πρώτη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία) οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος , παρά το γεγονός ότι εις βάρος τους κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από τον 23χρονο γιο του Πάνου Καμμένου, με διαφορά ενός εικοσιτετραώρου από την πρώτη.

Ο κ. Καμμένος στράφηκε κατά των κ. Κουρτάκη και Τζένου, καθώς την προηγούμενη Δευτέρα αναφέρθηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή τους στον ανήλικο γιο του λέγοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι είναι «αναρχικός», «είναι με τη Ρούπα» και συμμετέχει σε «παρακρατικά μαγαζιά». Εν συνεχεία, ωστόσο, και ο Ηλίας Καμμένος, ο 23χρονος γιος του υπουργού Αμυνας, στράφηκε κι εκείνος εις βάρος τους, καθώς ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δήλωσε, κατ’ εντολήν τους προφανώς, ότι στα «παρακρατικά μαγαζιά» πηγαίνει εκείνος («αυτόν εννοούσαμε») και όχι τα ανήλικα αδέλφια του!

Οταν κατατέθηκε η μήνυση, ο αρμόδιος εισαγγελέας υπηρεσίας Στέφανος Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης (αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ΕΠΟ και γνωστός για τα φιλοολυμπιακά αισθήματά του) φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ότι παρενέβη στο αστυνομικό τμήμα και στον διευθυντή του τμήματος εκβιαστών, διατάσσοντας να μη συλληφθούν οι κατηγορούμενοι (αν και εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία). Ζήτησε μάλιστα να του σταλεί η δικογραφία προκειμένου να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

 

Ο κ. Μπαξεβάνης θα πρέπει, όπως επιβάλλει η θέση του, να διευκρινίσει αν είναι αλήθεια ότι, όταν τον επισκέφθηκαν οι συνήγοροι του υπουργού (Ελενα Τζούλη και Γιάννης Απατσίδης) προκειμένου να ενημερωθούν για ποιον λόγο τα αστυνομικά όργανα δεν προχώρησαν σε νέα σύλληψη, αν και εκκρεμούσε νέα αυτόφωρη διαδικασία, εκείνος παρουσία και άλλου εισαγγελικού λειτουργού τούς δήλωσε ότι δεν μπορούν να διωχθούν – συλληφθούν ξανά, διότι ήδη είχαν συλληφθεί μία φορά. Φυσικά λησμόνησε (;) ότι παθών και άρα μηνυτής αυτήν τη φορά ήταν άλλο πρόσωπο και συγκεκριμένα ο ενήλικος υιός του υπουργού. Μάλιστα ανέφερε -ο κ. εισαγγελέας- ότι οι κ. Κουρτάκης και Τζένος (φίλοι του Ευάγγελου Μαρινάκη και συνεργάτες του Αιμίλιου Κοτσώνη, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση του «Noor Οne») δεν είναι «τσαμπιά για να τους συλλάβουμε».

Επίσης είναι αλήθεια ότι ο κ. εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της ακρόασης διέκοψε, βγήκε για πέντε λεπτά από το γραφείο -άγνωστο γιατί- και όταν επέστρεψε ζήτησε, ατύπως, το αντίγραφο της μήνυσης του Ηλία Καμμένου; Επιπλέον, είναι αλήθεια ότι, όταν οι συνήγοροι του υπουργού και του ενήλικου γιου του δήλωσαν ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ως εισαγγελέας υπηρεσίας αλλά οφείλει να το κάνει επίσημα με την υπογραφή του, εκείνος στράφηκε στη συνάδελφό του ρωτώντας εάν εκείνη ήθελε να υπογράψει; Και είναι αλήθεια ότι εκείνη του απάντησε «όχι, εσύ είσαι αρμόδιος!»;

Η φωτογραφία που τον έστειλε για εξηγήσεις

Είναι Ιούνιος του 2016, όταν στο «φως» της δημοσιότητας βγαίνει φωτογραφία του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανου Μπαξεβάνη στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο δεύτερο ματς της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Τη φωτογραφία αποκάλυψε η εκπομπή «Η δίκη στον ΣΚΑΪ».

Ο κ. εισαγγελέας έχει θέση στις πολυθρόνες εντός του αγωνιστικού χώρου, όχι βέβαια λόγω κάποιας θεσμικής ιδιότητας και, όπως φαίνεται από το φωτογραφικό ενσταντανέ, ζει το παιχνίδι έντονα, με πάθος και χειρονομώντας! Μάλιστα προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι προβαίνει σε αυτήν την κίνηση ενώ βρίσκεται στο ΟΑΚΑ και εκείνος είναι ένθερμος οπαδός του Ολυμπιακού! Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαξεβάνης φέρεται ότι κλήθηκε για συστάσεις από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ώστε να μην επαναλάβει παρόμοιες συμπεριφορές, που εκθέτουν το δικαστικό σώμα.

Το περιστατικό ίσως να μην είχε τόσο βαρύνουσα σημασία αν ο κ. Μπαξεβάνης, ο οποίος βρίσκεται στο εισαγγελικό σώμα 10 χρόνια, δεν ασχολούνταν με αθλητικά ζητήματα! Στο παρελθόν είχε διατελέσει επίκουρος αθλητικός εισαγγελέας, ενώ τώρα είναι αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ΕΠΟ (αρμόδιος για πειθαρχικές διώξεις). Μεταξύ άλλων στη θητεία του στην ΕΠΟ ο εισαγγελέας έχει κάνει μια σειρά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις, κατά σύμπτωση κυρίως υπέρ της αγαπημένης ομάδας του.

Συγκεκριμένα έχει ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης που εξέδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας για το επεισόδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκο στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι πρωταθλήματος ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Μάλιστα, για να τεκμηριώσει την έφεση, πρόσθεσε δύο άρθρα στο κατηγορητήριο. Επίσης άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία είχε απαλλάξει την ΠΑΕ ΑΕΚ για την ανακοίνωση κατά του ποδοσφαιρικού παρακράτους.

Επιπλέον το 2014 ήταν εισαγγελέας της έδρας στη δίκη (σε πρώτο βαθμό) του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σάββα Θεοδωρίδη για την περίφημη επίσκεψή τους στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, και είχε προτείνει την απαλλαγή τους.

Προτού γίνει εισαγγελέας ο κ. Μπαξεβάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διατελέσει ασκούμενος δικηγόρος στο γραφείο του γνωστού ποινικολόγου με την αδυναμία στο ποδόσφαιρο Αλέξη Κούγια.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα