Μόνοι με τον Αττίλα (στη Μεγαλόνησο);

Οσοι ακόμη ζείτε σε ροζ συννεφάκι ακούσατε τον Ερντογάν: Δεν το κουνάει ρούπι ο στρατός κατοχής

Αφήστε μας μόνους μας να ενώσουμε την πολύπαθη πατρίδα μας» μου έγραψε μια κυρία, που έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στα διαδραματιζόμενα στη μοιραία για την Κύπρο Ελβετία. Ας πάμε πάσο όλοι εμείς οι παλιομοδίτες πατριώτες, που δεν θέλουμε παραμονή στρατευμάτων κατοχής με χρονοδιάγραμμα αποχώρησης «φέξε μου και γλίστρησα» ούτε εγγυήσεις = επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας, που θεωρούμε προδοτικό έγκλημα την ευθανασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ας υποθέσουμε ότι κάνουμε στην άκρη οι σκληροί. Με ποιους ακριβώς θα μείνουν μόνα τους τα αδέρφια μας; Με τους Τουρκοκυπρίους; Η φίλη από την Κύπρο χρειάζεται επειγόντως οφθαλμίατρο και ΩΡΛ, διότι δεν βλέπει ούτε ακούει την πλειοψηφία των εποίκων, ούτε τις χιλιάδες στρατιωτών του Αττίλα με βαρύ οπλισμό.

Οποιος νομίζει ότι διαπραγματευόμαστε με τον Ακιντζί κοιμάται όρθιος. Ο αληθινός συνομιλητής είναι ο αυταρχικός ισλαμιστής, ο βουτηγμένος στο αίμα Ερντογάν. Ο μεγάλος δουλέμπορος, αυτός που βασανίζει όλους τους λαούς της Τουρκίας, απειλεί την Ελλάδα και όλους τους γείτονές του, αυτός που συνδημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος, σιγοντάρισε τη γενοκτονία χριστιανών και Αλαουιτών στη Συρία και στο Ιράκ, και τώρα γεύεται κάθε τόσο ο ίδιος το πικρό κρασί που τον κερνάνε τα ψυχανώμαλα ψυχοπαίδια του. Αυτό παθαίνει όποιος χορεύει αγκαλιά με το παρακράτος και την τρομοκρατία.
Ζητούν εκ περιτροπής προεδρία της Κύπρου και ο Κύπριος Πρόεδρος, με την απαστράπτουσα μέλαινα κόμη, τη συζητάει, ενώ του ρίχνουν ψίχουλα στο εδαφικό, του σερβίρουν πολιτική δομή ενός απαρτχάιντ ψυχιατρείου. Εάν γίνει δεκτό, σημαίνει ότι 700.000 ψυχές Ελλήνων χριστιανών θα βρεθούν κάτω από τη διοίκηση ενός οργάνου του παλαβού «σουλτάνου». Ας αφήσω τα περί Ελληνισμού και επάλξεων.

Η νεοκυπριακή νομενκλατούρα, όπως και ο ελλαδικός αφασιακός διεθνισμός, δεν συγκινείται από τέτοια. Ρωτάω απλά: Εχετε δει τι κάνει ο Ερντογάν στους δικούς του, όχι μόνο στους πολύπαθους Κούρδους αλλά σε κάθε πολίτη, ομάδα ή μειονότητα, ακόμη και στους σουνίτες της πλειοψηφίας, όταν τολμούν να διαφωνούν μαζί του; Τους σκοτώνει στα τρίστρατα, τους λιντσάρουν οι φανατικοί μπράβοι του σε πλατείες, στα αεροδρόμια, μέσα στα δικαστήρια, μπροστά στις κάμερες. Διαβάστε τον καταπέλτη που εξαπολύει σε κάθε άρθρο του ο Σενάρ Λεβέντ.

Μπροστά του μοιάζω με συριζαίο διεθνιστή. Θα αφήνατε έστω και αδέσποτο σκύλο να πέσει στην εξουσία του Ερντογάν; Θα εμπιστευόσασταν την ευθυκρισία, την αντίληψή του για την ειρήνη, τη φιλία, τη δικαιοσύνη; Θα αφήνατε ήσυχοι το παιδί σας, έναν φίλο σας, κάποιον που αγαπάτε να ζήσει κάτω από την εξουσία του, των οργάνων του και χιλιάδων πάνοπλων στρατιωτών του; Και θα αφήσουμε ολόκληρο τον κυπριακό Ελληνισμό σε αυτά τα χέρια;

Κι όσοι ακόμη ζείτε σε ροζ συννεφάκι ακούσατε τον Ερντογάν: Δεν το κουνάει ρούπι ο στρατός κατοχής. Σας το έτριψε στα μούτρα. Ας συνέλθετε, σκεφτείτε την καθημερινότητά σας σε αυτόν τον ζόφο, σε ένα ρατσιστικό προτεκτοράτο, με την κάννη συνεχώς στραμμένη στα παιδιά σας, το κράτος που σώσατε και χτίσατε με φροντίδα να γίνει συντρίμμια, τα σύμβολά σας κουρέλια. Δεν θα υπάρχει γυρισμός. Μόνο διάλυση και νέα προσφυγιά. Καμία λύση τώρα. Η Ιστορία δεν τελειώνει.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα