Χαμένη «ευκαιρία» μεγάλης προδοσίας

Είναι ασυγχώρητα αδαής, ελαφρόμυαλος και άστοχος όποιος ασχολείται με τα κοινά και δεν μπορεί να δει την αποσάθρωση και την άτακτη υποχώρηση του νεοταξικού κοσμοειδώλου της παγκοσμιοποίησης.

Αυτό
που σχεδιάστηκε να αποτελέσει το «τέλος της Ιστορίας» και διαφημίστηκε σαν μια ανεπίστροφη πραγματικότητα, σαν νομοτέλεια όπως η θνητότητα, ξεθώριασε. Η αίγλη του έχει «τσαλακωθεί» και το ύψος του ταπεινώθηκε μπροστά στη γιγάντια αντίδραση των εθνικών συνόλων. Με απλά λόγια: ό,τι προσπαθούσαν να μας επιβάλουν τελειώνει. Αδοξα, ατιμωτικά, με κρότο.

Η ελληνική
απάντηση στη γραφειοκρατική τυραννία των Βρυξελλών, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα του 2015, ήταν η πρώτη ρωγμή στον παραμορφωτικό καθρέφτη του ευρωμονόδρομου της ύφεσης, της υποτέλειας. Οι Ελληνες είπαν ένα καθαρό και ξάστερο ΟΧΙ στη γερμανική τιμωρητική πολιτική. Ο λαός μας γνώριζε καλά ποιες μπορούσαν να είναι οι συνέπειες, αλλά επέλεξε την οδό της αξιοπρέπειας - κι αυτή η στάση ήρθε σε πλήρη αντιδιαστολή με τη μετέπειτα στάση της κυβέρνησης.

Το Brexit
και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι έχει επέλθει μια σεισμική μεταβολή του παγκόσμιου πολιτικού τοπίου, η οποία μας υποχρεώνει να ορίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε ξανά μέσα από τις στάχτες του Μνημονίου.

Η Ελλάδα
που λειτουργεί, που ενώνει, που αρέσει και εμπνέει τον λαό μας αλλά και τη διεθνή κοινότητα δεν είναι άγνωστη. Δεν θα χρειαστεί να την «εφεύρουμε», ούτε να μισθώσουμε ξένους και ντόπιους... μυαλοπώλες για να την ορίσουν. Η ιδανική πατρίδα είναι αυτή που ήδη έχει δοξαστεί, τιμηθεί και αγαπηθεί από εμάς και από τους ξένους. Το αποτύπωμά της, οι γραμμές και αναλογίες της, τα άγια και τα ιερά της, βρίσκονται γύρω μας.

Η Ακρόπολις
και η Δωδώνη. Το Αγιο Ορος και η Παναγιά της Τήνου. Η πολιορκία του Μεσολογγίου και η νίκη στην Τριπολιτσά. Ο Παλαιολόγος και ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Ο Αισχύλος και ο Κοραής. Ολα τούτα τα στοιχεία, οι ήρωες, οι μάρτυρες, οι καλλιτέχνες, οι ηγέτες, οι εκκλησιές και τα αρχιτεκτονήματα είναι οι θεσμοί που πρέπει να σεβαστούμε.

Δόξα
, τιμή, έρως και κατάνυξη είναι ο τόπος και η Ιστορία μας. Πρότυπα οι πρόγονοί μας. Στόχοι μας οι κορυφές που κατακτήσαμε και όπλα μας η γνώση, η αρμονία, το μέτρο και η αλήθεια. Σύμμαχός μας ο Θεός.

Πού
αλλού να κοιτάξουμε για να αντλήσουμε δύναμη και θάρρος; Εντός οι απαντήσεις στις απορίες μας.

Αυτή
η Ελλάδα μάγεψε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εκφράστηκε για την πατρίδα μας με λόγια που οι δικοί μας ξέπνοοι, άχρωμοι και ανέμπνευστοι πολιτικοί θα αποδοκίμαζαν ως «εθνικιστικά».