Στ. Κοντονής: Κανένας (!) υπεράνω νόμου

«Θα ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις και οι λίστες ακόμα και αν αφορούν γνωστά πρόσωπα» δεσμεύτηκε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης 

Γ ια σεβασμό στις αποφάσεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης όσον αφορά την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, αλλά και για απόδοση δικαιοσύνης σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis δεσμεύτηκε ο Σταύρος Κοντονής.

Σε συνέντευξή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει επισημάνει προς όλους, και στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου και θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

«Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και θα πράξουμε χωρίς καμία παρέκκλιση, σύμφωνα με το διατακτικό των αποφάσεων που θα εκδοθούν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» υποστήριξε ο Σταύρος Κοντονής σχετικά με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει «να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στη δίκαιη δίκη, ενεργοποιώντας ακόμη και τις διπλωματικές διαδικασίες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επέκρινε επίσης όσους κατηγόρησαν την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «άθλιες, ψευδείς και συκοφαντικές επιθέσεις», ενώ δήλωσε αποφασισμένος, παρά τους «διαλυμένους κατά κυριολεξία ελεγκτικούς μηχανισμούς που κληρονόμησε η κυβέρνηση», όπως είπε, να διερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι μεγάλες υποθέσεις οικονομικής φύσης, όπως το σκάνδαλο της Siemens και οι λίστες «Λαγκάρντ» και «Μπόργιανς».
«Ολες οι υποθέσεις θα ελεγχθούν, ακόμα και αν βρεθούμε μπροστά σε πρόσωπα ευρύτερα γνωστά» σημείωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα