Κρέτσος: Μέσα στο 2017 η καθιέρωση του barcode στις εφημερίδες

Για νόθευση στις κυκλοφορίες των εφημερίδων που μπορεί να αντιμετωπιστεί με την καθιέρωση των barcodes μίλησε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος (φωτό), επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της «δημοκρατίας».
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι το 2017 θα υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, όπως η καθιέρωση barcode στις εφημερίδες, στα περιοδικά και τα έντυπα τα οποία εμπεριέχουν προσφορές «με στόχο να σταματήσει η νόθευση του ανταγωνισμού».

Εξειδικεύοντας για τα έντυπα, επισήμανε ότι τα στοιχεία από τα δεδομένα των barcodes θα συγκεντρώνονται σε ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, το οποίο θα τηρείται στη ΓΓΕΕ. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κρέτσος δήλωσε ότι «πρέπει επιτέλους να δούμε τη βιωσιμότητα των μέσων ενημέρωσης γιατί όταν ένα μέσο δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο», ενώ μίλησε για δικαίωση της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει η παρανομία των τηλεοπτικών σταθμών με το καθεστώς της συνεχούς ανανέωσης λειτουργίας τους, «ένα συγχωροχάρτι προς τη διαπλοκή για να λειτουργούν τζάμπα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα