Θα συλλαμβάνουν τους πρόσφυγες στην Ουγγαρία

«Πρέπει να προασπίσουμε την κυριαρχία μας» λέει ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν!

Ενώ το Προσφυγικό, παρά τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, εξακολουθεί να αποτελεί άλυτο ζήτημα για τους Ευρωπαίους και ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να στενάζει υπό το βάρος των προσφυγικών ροών, οι εταίροι της χώρας μας προτιμούν να ασκούν πολιτική εσωτερικής κατανάλωσης.
Μάταια το Σαββατοκύριακο ο Ζαν Ασελμπορν, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, δήλωνε στην «Tagesspiegel» πως «η ταχεία κατανομή των προσφύγων είναι το κλειδί για να προχωρήσουμε. Το ζητούμενο είναι να δείξουμε αποτελεσματική αλληλεγγύη».

Καταστρατηγώντας κάθε έννοια ευρωπαϊκού δικαίου, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν ανακοίνωσε ότι οι πρόσφυγες που πατούν ουγγρικό έδαφος αυτόματα θα τίθενται υπό συστηματική κράτηση! «Η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την κράτηση των αλλοδαπών από την αστυνομία» ανέφερε στη δημόσια ραδιοφωνία, χωρίς πάντως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Μια συστηματική κράτηση των προσφύγων θα ήταν «πράγματι αντίθετη στην Ε.Ε.» παραδέχθηκε ο Ορμπαν, αλλά, όπως εξήγησε, «πρέπει να προασπίσουμε την κυριαρχία μας».

Την ίδια ώρα, και ο υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν διεμήνυε διά του στενού συνεργάτη του Μπρούνο Λε Μερ πως σε περίπτωση που επικρατήσει στη μάχη της κάλπης θα αρνηθεί να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες στη Γαλλία, παρά τις εκκλήσεις της Γερμανίας για αλληλεγγύη στο ζήτημα αυτό. «Ενας πρόεδρος Φιγιόν δεν θα αποδεχόταν περισσότερους πρόσφυγες απ’ όσους υπάρχουν με τις σημερινές αναλογίες, επειδή η Γαλλία δεν είναι πολιτικά και οικονομικά σε θέση να το πράξει» δήλωσε χαρακτηριστικά στη σαββατιάτικη έκδοση της «Bild» ο Λε Μερ. Στόχος του; Ποιος άλλος, βέβαια, από το να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς το Βερολίνο, αλλά κυρίως να επαναφέρει στην κομματική… τάξη τους Γάλλους πολίτες που παραδοσιακά ψήφιζαν Δεξιά, αλλά τώρα καλοβλέπουν την προεκλογική ατζέντα της Μαρίν Λεπέν και «απειλούν» να ψηφίσουν την ίδια και το Εθνικό Μέτωπό της (FN) στις εκλογές.

Αυστρία: Νέα «ρουκέτα» από Στράχε

Την κατάρτιση -και κατ’ επέκταση την εφαρμογή- νόμου που θα απαγορεύει το «φασιστικό Ισλάμ» και τα μουσουλμανικά σύμβολα ζήτησε ανοιχτά ο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, επικεφαλής του αυστριακού Κόμματος των Ελευθέρων (FPO), εξηγώντας πως το Ισλάμ πλέον αποτελεί απειλή ικανή να εξαλείψει την ευρωπαϊκή κοινωνία! Μάλιστα διευκρίνισε, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του κόμματός του στη διάρκεια εκδήλωσης του FPO στο Σάλτσμπουργκ, ότι πρέπει να είναι νόμος παρόμοιος και ανάλογα αυστηρός με εκείνον που ήδη απαγορεύει την χρήση των ναζιστικών συμβόλων.
«Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την πολιτική του εξισλαμισμού (…) διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε εμείς οι Αυστριακοί, εμείς οι Ευρωπαίοι, που θα έχουμε βίαιο τέλος» πρόσθεσε ο Στράχε, σχολιάζοντας την πολιτική που ασκεί η αυστριακή κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα