Τα παιδιά τι φταίνε;

Κραυγή αγωνίας από τους επιστήμονες της Ειδικής Αγωγής για τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ που προσπαθεί να επιβάλει το υπουργείο Υγείας στους επαγγελματίες του κλάδου.

Μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, σύλλογοι και σωματεία επιστημόνων (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και επιστήμονες από άλλες ειδικότητες) βγήκαν χθες στους δρόμους της Αθήνας, κάνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, και πορεία προς τη Βουλή.

«Η θεραπευτική διαδικασία ευτελίζεται. Με τις νέες συμβάσεις απειλείται η βιωσιμότητα 2.500 δομών Ειδικής Αγωγής και υποβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών, εις βάρος των παιδιών που παρουσιάζουν αναπτυξιακές, νοητικές ή γλωσσικές δυσκολίες» ανέφεραν χθες εκπρόσωποι των επιστημονικών συλλόγων.

Ευρεία κλίμακα

Η «ομπρέλα» της Ειδικής Αγωγής καλύπτει μια ευρεία κλίμακα υπηρεσιών που παρέχονται από σχολικούς ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ειδικούς παιδαγωγούς σε παιδιά με αυτισμό, προβλήματα κίνησης και ομιλίας, δυσλεξία και άλλες διαταραχές.
Ως τώρα οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε όποιον επιστήμονα επιθυμούσαν αναλαμβάνοντας οι ίδιοι το κόστος και στη συνέχεια κατέθεταν τις αποδείξεις στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τους επιστραφεί ένα (πολύ μικρό) μέρος της δαπάνης.

Με το νέο καθεστώς οι επιστήμονες θα λαμβάνουν τα χρήματά τους απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ, που θα τους αποζημιώνει όμως με εξαιρετικά χαμηλά ποσά (και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση) για τις συνεδρίες της Ειδικής Αγωγής, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο.

«Οι επιστήμονες Ειδικής Αγωγής πρέπει να συμβληθούν υποχρεωτικά με τον ΕΟΠΥΥ, για να λαμβάνουν σε κάποιες περιπτώσεις 1,23 ευρώ ανά συνεδρία!» τονίζουν οι εκπρόσωποι των σωματείων Ειδικής Αγωγής, που ζητούν τρίμηνη παράταση του ισχύοντος καθεστώτος, ώστε να υπάρξει διαπραγμάτευση με το υπουργείο για τις νέες συμβάσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα