Ηρεμία πριν από τη νέα καταιγίδα (με Παπανδρέου – Βενιζέλο) στο ΠΑΣΟΚ!

Ηρεμία μέχρι την επόμενη «καταιγίδα» επικρατεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και τη σφοδρή επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Γιώργο Παπανδρέου και τις αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά.
Οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος ουσιαστικά είναι σαν «δυο ξένοι στην ίδια πόλη» και θεωρείται ζήτημα χρόνου η ανάφλεξη της… θερμής σχέσης τους.

Σε ρόλο… πυροσβέστη

Η Φώφη Γεννηματά, σε ρόλο… πυροσβέστη, επιχειρεί να ρίξει τους τόνους. «Ολοι έχουν τα δίκια τους, αλλά αυτά αφορούν το παρελθόν… Δεν είναι ώρα για ρετρό διαφωνίες» τόνισε αναφερόμενη στον κ. Βενιζέλο, ενώ για τον κ. Παπανδρέου είπε ότι την έχει διαβεβαιώσει πως δεν προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε πίσω αυτούς που πήγαν να βρουν στασίδι και καρέκλα στην εξουσία». Παράλληλα, εκτόξευσε «καρφιά» για την ομάδα Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη. «Το κάλεσμά μας να έλθουν μαζί μας είναι ανοικτό, αλλά είναι για τώρα, όχι για λίγο πριν από τις εκλογές» είπε.

Από την πλευρά του, αμετανόητος, ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να υπερασπίζεται την πρότασή του για δημοψήφισμα το 2011. «Επρεπε να είχα επιμείνει στο δημοψήφισμα του 2011. Σίγουρα θα το κερδίζαμε. Επρεπε να είχα επιμείνει περισσότερο» δήλωσε. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο προς το παρόν διατηρεί ήπια ρητορική, με σαφείς όμως αιχμές. «Καθένας έχει την ιστορία του, η οποία καταγράφεται» είπε.

Την ίδια ώρα, δριμεία κριτική στη Δημοκρατική Συμπαράταξη άσκησε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.
«Τα τραπεζώματα παλαιών αξιωματούχων δεν έχουν σχέση με την κοινωνία» τόνισε, αφήνοντας υπαινιγμούς για τις εξελίξεις και την κινητικότητα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επικριτικός εμφανίστηκε και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης:
«Οταν το ΠΑΣΟΚ μπήκε σε κρίση, κατέγραψε ραγδαία πτώση στο εκλογικό σώμα και τότε άρχισε να ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ενώ χάνει έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανακάμπτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα