Πράσινος τυφώνας στο ΣΕΦ!

Η πρώτη φετινή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού -έπειτα από τρεις σερί ήττες στην τρέχουσα σεζόν και συνολικά έξι- ήταν η… συνηθισμένη επιτυχία του στο Κύπελλο. Οι «πράσινοι» θριάμβευσαν χθες με 77-67 επί των «ερυθρολεύκων» στο ΣΕΦ και προκρίθηκαν για 13η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό, στον οποίο θα αντιμετωπίσουν (σ.σ.: στις 19/02) τον Αρη! Το «Τριφύλλι», πολυνίκης του θεσμού με 17 κατακτήσεις σε 22 τελικούς, θα διεκδικήσει το έκτο διαδοχικό τρόπαιό του, καθώς επικράτησε των Πειραιωτών για τέταρτη σερί φορά στη διοργάνωση.

Ο Καταλανός τεχνικός των φιλοξενουμένων Τσάβι Πασκουάλ αποφάσισε να «ψηλώσει» τη βασική πεντάδα του με ταυτόχρονη παρουσία των Μπουρούση, Σίνγκλετον, όμως δύο άλλες εμπνεύσεις του άλλαξαν τα δεδομένα: Πριν από το τζάμπολ αποφάσισε την αντικατάσταση του Ντιμίτρι Νίκολς με τον Κένι Γκάμπριελ στις εγχώριες διοργανώσεις και ο τελευταίος τον δικαίωσε με 14 π., εκ των οποίων οι 6 πόντοι στην πρώτη περίοδο.

Εκτελεστής

Ο καθοριστικός παράγοντας του ντέρμπι, ωστόσο, ήταν ο Κέι- Σι Ρίβερς, που έλαβε τον ρόλο του ηγέτη στο παρκέ και με 27 πόντους «εκτέλεσε» κάθε αμυντική τακτική του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Παρά τα έξι λάθη του πρώτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 15-14, όμως στη συνέχεια «στέρεψε» από λύσεις. Με τον Ρίβερς να έχει 12 πόντους έως την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε 23-18 (15′) μέχρι το 29-28 του ημιχρόνου και στην τρίτη περίοδο ανέλαβε ο Σίνγκλετον, με 9 πόντους από τους συνολικά 11 στο ίδιο διάστημα. Επειτα από σερί 7-0 των γηπεδούχων (συνολικά 17/30δίπ., 8/24τρίπ., 10 ασίστ, 14 λάθη) για το 41-40, ο Παναθηναϊκός απάντησε με δικό του 7-0, φτάνοντας στο 52-45 του 30′ και το 70-58 του 37′! Η συγκεντρωμένη και «διαβασμένη» άμυνα των φιλοξενουμένων (23/44δίπ., 8/22τρίπ., 12 ασίστ, 8 λάθη) δεν ανησύχησε από το προσωρινό 70-65 των «κόκκινων» (με σερί 7-0), στέλνοντάς τους στον τελικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς, Σπανούλης 7 (2/4 δίπ., 1/4 τρίπ., 5 λάθη), Πρίντεζης 13 (5/9 δίπ., 0/4 τρίπ.), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 16 (3/5 τρίπ.), Γκριν 3 (1), Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Ουότερς 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 8 (1/3 τρίπ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1/2 τρίπ., 9 ριμπ.), Φελντέιν 5 (1/3 τρίπ.), Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11 (3/7 δίπ., 1/4 τρίπ.,), Ρίβερς 27 (9/11 δίπ., 2/4 τρίπ.), Τζέιμς 5 (1/3 τρίπ.), Φώτσης, Γκάμπριελ 14 (4/5 δίπ., 2/4 τρίπ.).

ΚΕΪ-ΣΙ: «ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΟΙ σημερα, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ»

Η εκπληκτική εμφάνισή του, με 27 π., δεν ενθουσίασε τον Κέι-Σι Ρίβερς, ο οποίος παρέμεινε μετρημένος στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Ο Αμερικανός τόνισε αρχικά: «Θέλαμε να κάνουμε τη διαφορά και να παίξουμε πιο σκληρά από τα προηγούμενα ματς. Είχαμε πάθος και περηφάνια, και κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν ήμασταν καλοί! Αλλά υπάρχει πρόοδος».

Σε ερώτηση για πρόσφατη ανάρτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ώστε να μείνει για πάντα στους «πρασίνους», ο Ρίβερς αποκρίθηκε: «Είναι ωραίο να σε θέλουν κάπου, όμως έχουμε ακόμη καιρό»… Οσο για τον Τσάβι Πασκουάλ, επισήμανε: «Κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι σε επίθεση και άμυνα. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας κι ενώ στο προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό ήμασταν καλοί στην άμυνα 5-5 και κακοί σε αυτή του ανοιχτού γηπέδου, σήμερα (σ.σ.: χθες) βελτιωθήκαμε σε αυτό».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε: «Ξέραμε ότι θα είναι διαφορετικό ντέρμπι. Ημασταν βιαστικοί και νευρικοί στην επίθεση, και αυτό επέδρασε αρνητικά στην άμυνά μας, η οποία συνήθως μας κρατά στα παιχνίδια. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟ, όμως έχουμε μπροστά μας άλλους δύο τίτλους».

Στο ημίχρονο σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ των Παπανικολάου και Ρίβερς, οι οποίοι χρεώθηκαν από μία τεχνική ποινή. Στο φινάλε, περίπου 15 οπαδοί των «κόκκινων» επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη φυσούνα, χωρίς αποτέλεσμα. Τέλος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ηράκλειο είναι η επικρατέστερη έδρα για τον τελικό της 19ης Φεβρουαρίου μεταξύ Παναθηναϊκού και Αρη.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα