Ρούπα: «Θα τους ξεριζώσω την καρδιά»!

Σοκάρουν οι απειλές που εκτόξευσε χθες στη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα, που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό

Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού

Στην πρώτη της εμφάνιση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας στην υπό εξέλιξη δίκη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, η Πόλα Ρούπα, αμετανόητη, υπεραμύνθηκε της δράσης της οργάνωσης, εκτόξευσε νέες απειλές και εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη σύλληψή της.

Η Πόλα Ρούπα κάθισε δίπλα δίπλα με τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη στη δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό σχετικά με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, υπόθεση για την οποία πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 50 ετών στον καθένα.

Στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης αποφυλακίστηκαν λόγω παρέλευσης του 18μήνου και, εν συνεχεία, φυγοδίκησαν παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους. Η 48χρονη κατηγορούμενη ξεκαθάρισε ενώπιον των δικαστών ότι «ο Επαναστατικός Αγώνας δεν τελειώνει», προσθέτοντας: «Εγώ γι’ αυτό ζω και αναπνέω, αλλιώς δεν υπάρχω, δεν θα τα παρατήσουμε για κανέναν λόγο, αυτή είναι η ιστορική μας αποστολή […] Γνωρίζουν ότι μπορώ να πάω μέχρι τον θάνατο».

«Βιαιοπράγησα»
Η Πόλα Ρούπα αναφέρθηκε στη σύλληψή της, καθώς και σε όσα έλαβαν χώρα στην Αντιτρομοκρατική, τονίζοντας ότι τους «έβριζα από την πρώτη στιγμή, βιαιοπράγησα εναντίον τους, έκανα απόπειρα να χτυπήσω τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής», ενώ προσθέτει ότι απείλησε στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και την εισαγγελέα Ανηλίκων, ζητώντας «να τους μεταβιβάσουν πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα βγω και θα τους ξεριζώσω την καρδιά! Εκλεισαν το παιδί σε ψυχιατρείο ενώ ήταν υγιές κι αν δεν γνώριζαν πως θα πέθαινα από την απεργία πείνας και δίψας, θα το κρατούσαν μέσα».

Η Πόλα Ρούπα, μάλιστα, αποκάλυψε ότι ετοίμαζε ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα: «Εγώ έχασα το παιδί μου, δεν έχω κάτι άλλο να χάσω. Αυτός που χάνει είναι η κοινωνία. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν είμαι έξω να πραγματώσω το σχέδιό μου, να ρίξω αυτό το καθεστώς». Από την πλευρά του, ο Νίκος Μαζιώτης ανέφερε: «Ο πόλεμός μας με το κράτος δεν πρόκειται να τελειώσει, οι συλλήψεις δεν σημαίνουν τίποτε, θα συνεχίσουμε με άλλον τρόπο και κάποια στιγμή θα βγούμε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα