Απίστευτη επιστολή Αμβρόσιου στον Τσίπρα

Τον χαρακτηρίζε ιδιώκτη της Ορθοδοξίας, υποκριτή και άθεο

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε απίστευτα υψηλούς τόνους και με βαρύτατες εκφράσεις εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, χαρακτηρίζοντάς τον «διώκτη της Ορθοδοξίας, υποκριτή και άθεο», και ασκώντας αυστηρή κριτική για προσωπικές επιλογές του (όπως το να μην κάνει θρησκευτικό γάμο και να μη βαφτίσει τα παιδιά του), για την πολιτική που ακολούθησε ο Νίκος Φίλης κατά τη θητεία του στο υπουργείο Παιδείας, ακόμη και για τον… Αγιο Βασίλη!

«Επί των ημερών της διακυβερνήσεως της χώρας από την υμετέραν εξοχότητα, η Ελλάδα οδηγείται ολοταχώς στην καταστροφή! Μια καταστροφή η οποία αγκαλιάζει τους τομείς: οικονομία, πολιτιστική ταυτότητα, παράδοση, ιστορία, ήθη, έθιμα και, πάνω από όλα, την αγία Ορθοδοξία μας» αναφέρει ο μητροπολίτης Αμβρόσιος σε ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για την τοποθέτηση Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, υποστηρίζοντας: «Ο άθεος κ. Φίλης έβαλε σκοπό να καταργήσει την Ορθοδοξία από τη δημόσια Εκπαίδευση». Επίσης εστιάζει στην αφαίρεση του Επιταφίου του Περικλή από τη διδακτέα ύλη της γ΄ λυκείου και στις προσβλητικές, κατά τον ίδιο, αναφορές στον Μεγάλο Βασίλειο, σε βιβλίο της δ΄ δημοτικού.

Ομως στο στόχαστρο του μητροπολίτη μπαίνουν και προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού, που συνδέονται με τις πεποιθήσεις και την οικογενειακή ζωή του, καθώς και η γενικότερη σχέση του με την Εκκλησία. «Δημιουργήσατε οικογένεια χωρίς να τελέσετε το μυστήριο του γάμου.

Αποκτήσατε τέκνα τα οποία κρατάτε αβάπτιστα» συνεχίζει την προσωπική επίθεση ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, ενώ στο τελευταίο κομμάτι της επιστολής κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για θράσος και υποκρισία, με αφορμή την παρουσία του στη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, και στην ακολουθία του αγιασμού την ημέρα των Θεοφανίων, στη Θράκη. «Τι δουλειά έχει ένας άθεος πρωθυπουργός σε μια εκκλησιαστική ιεροπραξία; Ποιον κοροϊδεύετε;» αναφέρει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που κλείνει πάντως την επιστολή του με τη διαβεβαίωση ότι ο ίδιος… προσεύχεται για τη σωτηρία της ψυχής του Αλέξη Τσίπρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα