«Noor 1»: Απόρρητη κατάθεση «φωτιά»

Προστατευόμενος μάρτυρας εμπλέκει πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ σε ξέπλυμα και λαθρεμπόριο καυσίμων

Την απόρρητη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση του «Noor 1», προκειμένου να αποκαλυφθούν οι χρηματοδότες της μεταφοράς του φορτίου-μαμούθ των 2,1 τόνων ηρωίνης και οι ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου, αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ». Οπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή, ο προστατευόμενος μάρτυρας εμπλέκει πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ στην υπόθεση και περιγράφει συναντήσεις του στο Ντουμπάι το καλοκαίρι του 2013, με σκοπό το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Επιπλέον, ο μάρτυρας φέρεται ότι κατονομάζει δύο πρόσωπα, έμπιστα στελέχη των επιχειρήσεων του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ, που χρησιμοποιήθηκαν για να πωλούν μεγάλες ποσότητες λαθραίου πετρελαίου σε άτομο που ήδη έχει καταδικαστεί για την υπόθεση του «Noor 1» στη δίκη που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2016.

Στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας για την υπόθεση του «Noor 1», που διενεργεί η Εισαγγελία Πειραιά για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και λαθρεμπόριο καυσίμων, προκειμένου να εντοπιστούν άγνωστα -μέχρι στιγμής- πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ο προστατευόμενος μάρτυρας έχει -όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ»- προβεί σε σοβαρότατες καταγγελίες, καταθέτοντας, επίσης, πως συνεργάτης του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ τού αποκάλυψε έκνομες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας, όπως αναφέρθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή, καταθέτει ότι στενός συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ παραδέχθηκε στον ίδιο την τέλεση του αδικήματος του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, αναφέροντας: «Τα χρήματα προέρχονται από λαθρεμπόριο καυσίμων και περνάνε αδήλωτα στην Ελλάδα σε αποσκευές μέσω έμπιστου αστυνομικού που εργάζεται στο αεροδρόμιο». Παράλληλα, ο συνεργάτης του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ φέρεται ότι πρόσθεσε, μιλώντας στον προστατευόμενο μάρτυρα, πως «ο πρόεδρος θέλει μαύρα τα λεφτά και η κάθε βαλίτσα έχει από 300.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ».

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην απόρρητη κατάθεσή του επικαλείται το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Συναντήσεις

Επιπλέον, ο προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται ότι περιγράφει και συναντήσεις του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ στο σπίτι και το σκάφος του τελευταίου, όπου του ζήτησε να συνεργαστούν για τη μεταφορά καυσίμων. Ο μάρτυρας αναφέρει πως αρνήθηκε και περιγράφει λεπτομερώς τις στενές σχέσεις του προέδρου με δύο πρόσωπα που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως για την υπόθεση του «Noor 1».

Παράλληλα, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής, ο προστατευόμενος μάρτυρας καταθέτει πως ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον (!) για τις δραστηριότητες του «Noor 1» από την αρχή και μέχρι την αποκάλυψη του φορτίου, ενώ συνεχίζει ο μάρτυρας αναφέροντας πως ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες για την υπόθεση του «Noor 1» επισκέφθηκε τον πρόεδρο τρεις ή τέσσερις φορές στα γραφεία της εταιρίας του από τα τέλη του 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014. Επισημαίνεται πως ο μάρτυρας επικαλείται στην απόρρητη κατάθεσή του τραπεζικά έγγραφα και e-mails.

Ερευνα για το μαχαίρωμα του οπαδού στο τρόλεϊ!

Στο συμπέρασμα ότι το χτύπημα που δέχτηκε με μαχαίρι ένας οπαδός μετά τη λήξη του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας «Απόστολος Νικολαΐδης» την περασμένη Κυριακή ήταν «επαγγελματικό» οδηγούνται πλέον οι Αρχές.
Ο άτυχος φίλαθλος, που βρέθηκε μέσα στο τρόλεϊ στο οποίο επιτέθηκαν οπαδοί της αντίπαλης ομάδας, στη συμβολή των οδών Τρικούπη και Αλεξάνδρας, δέχτηκε το χτύπημα στο πόδι, κάτι που συνηθίζεται στις συμπλοκές μεταξύ χούλιγκαν και συνήθως στοχεύει στην «εξουδετέρωση» του αντιπάλου αλλά όχι στον θανάσιμο τραυματισμό του.

Οι τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν στα γραφεία των αστυνομικών οι οποίοι έχουν επωμιστεί την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας επιβεβαιώνουν ότι οι δράστες που μαχαίρωσαν τον νεαρό φορούσαν διακριτικά συγκεκριμένης ομάδας και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν καταστεί δυνατά ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών, ενώ οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων συνεχίζονται.
Ο τραυματίας, πάντως, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

O Γαβρόγλου πήγε στο σχολείο του στην Πόλη!

Το Ζωγράφειο, το σχολείο στο οποίο φοίτησε στην Κωνσταντινούπολη, από όπου και κατάγεται, επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Εμφανώς συγκινημένος, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να φωτογραφηθεί με τους μαθητές του σχολείου όπου πέρασε τα εφηβικά του χρόνια.

Μάλιστα, ο λυκειάρχης του σχολείου Γιάννης Δεμιρτζόγλου τού πρόσφερε αντίγραφο ενός εγγράφου από το αρχείο, στο οποίο περιλαμβάνεται μια παιδική φωτογραφία του αλλά και η υπογραφή του πατέρα του.

Επιπλέον, του απένειμε ένα αναμνηστικό δίπλωμα του σχολείου. Κατά την αποχώρηση του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος αποφοίτησε από το Ζωγράφειο το 1966, οι νεαροί μαθητές τον αποχαιρέτησαν με ένα θερμό χειροκρότημα. Τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σε δηλώσεις του εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος αφού -όπως είπε- «οι συναντήσεις μου με τον παναγιότατο, όπως πάντα, μου δίνουν κουράγιο», ενώ σημείωσε ότι συζητήθηκαν θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης «και είπαμε πως θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα