Κόλλησε η «εγκληματική οργάνωση»

Ενώ η εισαγγελική πρόταση για προφυλάκιση του Μαρινάκη μένει αναπάντητη επί έξι μήνες,  νέα απόφαση ταράζει τα νερά της υπόθεσης

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Είναι δεδομένο πως έχουμε ακόμη να δούμε πολλά επεισόδια στο σίριαλ που έχει αρχίσει με την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων παραγόντων στην περίφημη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η πρόταση του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου για παραπομπή αλλά και προφυλάκιση του προέδρου του Ολυμπιακού ήρθε απλά να αλλάξει επίπεδο όσον αφορά το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού. Εχουν περάσει, όμως, έξι ολόκληροι μήνες από την ημέρα που ο κ. Δασκαλόπουλος κατέθεσε την πρότασή του και η υπόθεση έχει κολλήσει εδώ και καιρό στο Συμβούλιο Εφετών.

Η εισηγήτρια της υπόθεσης Χριστίνα Ρωμέση κατέθεσε αίτημα αυτοεξαίρεσης, καθώς τη συνδέει κουμπαριά με τον δικηγόρο ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων για τέσσερα κακουργήματα. Η κυρία Ρωμέση αρχικά κατέθεσε το σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο συνεδρίασε με άλλη σύνθεση και τελικά το απέρριψε (το αίτημά της), καλώντας τη να δικάσει κανονικά την υπόθεση ενεργώντας αμερόληπτα.

Η εισηγήτρια, ωστόσο, επέμεινε ότι, αν διατηρούσε τη θέση της στην υπόθεση, θα υπήρχαν «σκιές» και προχώρησε σε νέο αίτημα, αυτή τη φορά στον Αρειο Πάγο ο οποίος το έστειλε πίσω στο Συμβούλιο Εφετών, όπου εκ νέου το αίτημα της Ρωμέση απορρίφθηκε. Κι εκεί που όλοι περίμεναν ότι η υπόθεση θα έπαιρνε τον δρόμο της, ήρθε μια νέα απόφαση να δημιουργήσει κωλυσιεργία, που, αν μη τι άλλο, κάνει τον φίλαθλο κόσμο να απορεί. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, απέρριψε αίτημα της πολιτικής αγωγής να παραλάβει ολόκληρη τη δικογραφία και τον σκληρό δίσκο της υπόθεσης με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Είναι από τις ελάχιστες φορές -αν όχι η πρώτη φορά- που ένα ανώτατο δικαστικό όργανο απορρίπτει αίτημα της πολιτικής αγωγής, ενός παράγοντα της δίκης δηλαδή, να πάρει όλη τη δικογραφία και τον σκληρό δίσκο. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα των κατηγορουμένων. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, τον σκληρό δίσκο τον κατέχει μόνο ένας από τους κατηγορουμένους και επικαλείται και αυτός τα προσωπικά του δεδομένα. Το θέμα είναι τεράστιο και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε πάρα πολλά να δούμε και να ακούσουμε μέχρι να εκδοθεί η ετυμηγορία του Συμβουλίου Εφετών.

Την ίδια στιγμή, ο κόσμος περιμένει ξανά να πιστέψει στη δικαιοσύνη, στην ισονομία και την αξιοκρατία. Πολύ φοβούμαστε, πάντως, ότι, εξαιτίας αυτού ακριβώς του κλίματος, δεν μοιάζει και πολύ βέβαιο ότι θα βγει τελικά άκρη από τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Αλλωστε, ως γνωστόν, στη χώρα μας, και ιδιαίτερα στον χώρο του ποδοσφαίρου (σε αντίθεση με την Ιταλία και την υπόθεση Calciopoli), οι αποφάσεις είναι σχεδόν πάντα με τους ισχυρούς και σπάνια με τη δικαιοσύνη.

Αποζημίωση ζητά από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο ανακριτής Διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης

Στα δικαστήρια πήγε τον Ολυμπιακό ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Με αφορμή δημοσιεύματα μετά την ήττα των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στις 13 Φεβρουαρίου του 2016 -τα οποία παρουσιάστηκαν ως επίσημη θέση του συλλόγου και εμπεριείχαν αιχμές, μεταξύ άλλων, και για τον ίδιο-, ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς αποφάσισε να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης μετά συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον της ΠΑΕ. Την αποκάλυψη έκανε η εκπομπή «Εφεση της Τρίτης» στον Σπορ FM 94,6.

Συγκεκριμένα, μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προχωρήσει στην ακόλουθη διαρροή, η οποία δημοσιεύθηκε πανομοιότυπα στο σύνολο σχεδόν των αθλητικών μέσων της χώρας: «Απόψε είδαμε από τον διαιτητή Καλογερόπουλο το στήσιμο της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποβολή φάντασμα, πέναλτι και δεύτερη αποβολή φάντασμα. Πού είναι απόψε οι κύριοι Κορέας, Ανδρεάδης και Σιμιτζόγλου; Πού είναι ο ψηλός Παναθηναϊκάκιας Εισαγγελέας; Ολοι αυτοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετείχαν στη μεγάλη σκευωρία κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου μας και τώρα προφανώς χαίρονται για όσα έγιναν και μάλλον θα κοιμηθούν ήσυχοι».

Ο χαρακτηρισμός «σκευωρός» ήταν προφανώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον κ. Ανδρεάδη, που προσβεβλημένος απέστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι διοικούντες την οποία όμως δεν του απάντησαν ποτέ, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής αποζημίωσης για αδικοπραξία μετά συκοφαντικής δυσφημήσεως.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της εκπομπής, η αγωγή έχει ήδη εκδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και σύντομα αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία είναι πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά της Ελλάδας, καθώς δεν συμβαίνει συχνά ένας υψηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός να εξωθείται σε τέτοιες νομικές κινήσεις προκειμένου να προστατέψει την αξιοπρέπειά του από τέτοιου είδους διαρροές.
Ενώπιον, μάλιστα, του δικαστηρίου κλήθηκαν ως μάρτυρες άνθρωποι και παράγοντες του συλλόγου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη συγκεκριμένη διαρροή, παρότι δημοσιεύθηκε πανομοιοτύπως σε πολλά μέσα σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη εκείνου του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο!

Οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» υποστήριξαν, μάλιστα, ότι μετά την κατάθεση της αγωγής του ειδικού ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη επικοινώνησαν με τα μέσα που δημοσίευσαν αυτή τη διαρροή, καλώντας τα να… διαψεύδουν δημοσίως ότι είχε (η ανακοίνωση) την παραμικρή σχέση με τον σύλλογο του Πειραιά, κάτι το οποίο ασφαλώς εκείνα αρνήθηκαν να πράξουν. Αυτό υποστήριξαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και πλέον αναμένεται η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα