«Αναγκαία η ενότητα για την υπέρβαση της κρίσης»

Μήνυμα Παυλόπουλου με αποδέκτες σε Ελλάδα και Ε.Ε. κατά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα!

Ρεπορτάζ
Νίκος Σταυρουλάκης

M ήνυμα φιλίας στην Ιταλία και ενότητας στο εσωτερικό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στην Ελλάδα τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα.
«Ελλάδα και Ιταλία μοιράζονται κοινά ιδανικά για το μέλλον της ευρωπαϊκής μας οικογένειας και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος εν γένει» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, εστιάζοντας στη στενή σχέση των δύο χωρών στη βάση του πολιτισμού που Ελλάδα και Ρώμη από κοινού οικοδόμησαν, πάνω στον οποίο στηρίζεται ο σημερινός δυτικός πολιτισμός.

Συμπόρευση

Για τους λόγους αυτούς, «ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να συμπορευθεί με τον φίλο ιταλικό, ιδίως σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις που διαμορφώνουν η οικονομική κρίση και το προσφυγικό ζήτημα, για να υπερασπιστούν από κοινού το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη συνοχή της» ανέφερε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επεσήμανε τις σύντονες προσπάθειες της χώρας μας να αντιμετωπίσει τη διπλή κρίση, οικονομική και προσφυγική. Η Ελλάδα «με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της ενωμένες θα ξεπεράσει την κρίση και θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του σκληρού πυρήνα της, της ευρωζώνης» σημείωσε, υπογραμμίζοντας τον παράγοντα της αναγκαίας ενότητας των πολιτικών δυνάμεων.

Η θερμή σχέση των δύο ανδρών, που οικοδομήθηκε από τα τέλη του 2015, όταν ο Πρ. Παυλόπουλος εν μέσω μετεκλογικής θύελλας επισκέφτηκε τη Ρώμη, ήταν και η βάση χθες για το ουσιαστικό μέρος των συζητήσεων των δύο αντιπροσωπιών, καθώς μετά το τέλος της κατ’ ιδίαν συνάντησης των δύο Προέδρων ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπιών, στις οποίες παρακάθισαν ο γ.γ. της «φαρνεζίνα» (το ιταλικό ΥΠΕΞ) και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, αφού ευχαρίστησε τον Ελληνα ομόλογό του για τη θερμή υποδοχή, αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ιταλίας, υπενθυμίζοντας ότι η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο λαών βασίζεται σε μια χιλιετή ιστορία με κοινές αξίες, σε μια κοινή κουλτούρα και σε έναν κοινό πολιτισμό.

Ο Ιταλός πρόεδρος συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σήμερα θα υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Ματαίωσε την τελετή υποδοχής η καταιγίδα!

Μπορεί όλα στο Προεδρικό Μέγαρο να ήταν χθες έτοιμα για την υποδοχή του Ιταλού προέδρου, τα αγήματα να περίμεναν και το κόκκινο χαλί να είχε στηθεί, αλλά ξαφνικά το σύμπαν συνωμότησε.
Λες και άνοιξαν οι ουρανοί και το χαλάζι άρχισε να πέφτει πολύ πυκνό στο κέντρο της Αθήνας ματαιώνοντας τα πάντα και αναγκάζοντας τελετάρχες και ευζώνους να αλλάξουν σχέδια.
Αρον άρον μαζεύτηκε το κόκκινο χαλί και οι εύζωνες επέστρεψαν στον στρατώνα τους, καθώς ο καιρός δεν βοηθούσε πλέον.
Αποτέλεσμα, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα να μη γνωρίσει μέρες… Ομπάμα. Το μόνο που έγινε ήταν η επίσημη τελετή στον Αγνωστο Στρατιώτη και φυσικά η θερμή υποδοχή του Ιταλού προέδρου από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα