Σοκ! Μωρά στον δρόμο

Μυστήριο η ταυτότητα τριών κοριτσιών που βρέθηκαν να περιπλανιούνται στην Πάτρα και δεν αναζητούν κανέναν γονέα

Συγκλονίζει το πανελλήνιο το «θρίλερ» της εγκατάλειψης τριών μικρών κοριτσιών, ηλικίας πέντε μηνών, ενάμισι και δυόμισι ετών, που βρέθηκαν να περιπλανιούνται φοβισμένα και απροστάτευτα στους δρόμους της Πάτρας και φιλοξενούνται προσωρινά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Τα κοριτσάκια εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα από περαστικούς να περιφέρονται μόνα τους στην πόλη, περίπου 150 μέτρα μακριά από το 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με το μεγαλύτερο σε ηλικία κορίτσι να κρατάει στην αγκαλιά του το μόλις πέντε μηνών αγγελούδι.
Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, που προσέγγισε τα παιδιά και τα μετέφερε στο Καραμανδάνειο, προκειμένου να δεχθούν τη φροντίδα των γιατρών και του προσωπικού.

«Από τη συμπεριφορά και τις κινήσεις τους πιστεύουμε ότι πρόκειται για αδελφάκια, αν και αυτό θα φανεί από τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA. Τα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθαρά και περιποιημένα. Δεν υπάρχουν σημάδια στο σώμα τους, δεν φαίνεται να έχουν κακοποιηθεί. Μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε τίποτα για την καταγωγή τους. Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για παιδάκια Ρομά, αλλά ενδεχομένως να είναι παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν, λόγω οικονομικών προβλημάτων, και τα άφησαν» αναφέρει η διοικήτρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, Βασιλική Γεωργιοπούλου.

Εκπληκτοι

Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου δηλώνουν έκπληκτοι από το γεγονός ότι τα δύο μεγαλύτερα κοριτσάκια δεν αναζητούν καθόλου τους γονείς τους, αναφέροντας τις λέξεις «μαμά» ή «μπαμπά», ενώ παρά το γεγονός ότι το τηλεφωνικό κέντρο του Καραμανδάνειου έχει δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα από απλούς πολίτες (από την Ελλάδα και το εξωτερικό), που δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν ή ακόμα και να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη φροντίδα των τριών κοριτσιών, δεν έχει εμφανιστεί ως τώρα κάποιος συγγενής τους.

«Δεν έχει παρουσιαστεί κανείς από το περιβάλλον των παιδιών. Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή, αλλά για να επιληφθεί κάποιος φορέας πρέπει να ολοκληρωθεί ο ιατρικός έλεγχος» λέει ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Γιώργος Κροκιδάς.

Τα τρία κοριτσάκια θα υποβληθούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για όσο χρειαστεί, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας για τις «ρίζες» τους, καθώς και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εγκαταλείφθηκαν, βρίσκονται σε εξέλιξη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα