Εφοδοι για τη λεία της μαφίας των Ρομά!

Βρήκαν λίρες σε θυρίδες και μετρητά σε σακούλες

Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού

Κοσμήματα, ρολόγια και χρυσές λίρες σε τραπεζικές θυρίδες και μετρητά σε… μαύρες σακούλες εντόπισαν χθες οι αστυνομικοί, οι οποίοι ύστερα από παραγγελία των ανακριτών Διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα προχώρησαν σε εκτενείς έρευνες σε έξι περιοχές της χώρας, προκειμένου να εντοπίσουν τη… λεία του κυκλώματος των Ρομά διαρρηκτών με αδυναμία στα σπίτια επωνύμων, το οποίο αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο!

Σημειώνεται πως μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας.
Συγκεκριμένα, ύστερα από παραγγελία των ανακριτών Διαφθοράς η Αστυνομία προχώρησε χθες στο άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων και σε εφόδους στα σπίτια εμπλεκομένων στο κύκλωμα.

Δύο συλλήψεις

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άντρες, ο ένας εκ των οποίων έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμορία (ο επονομαζόμενος «ψηλός») και εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η χθεσινή, συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε έξι περιοχές της χώρας όπου φέρεται ότι διατηρούν οικίες και τραπεζικές θυρίδες εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Πρόκειται για την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τα Λιόσια, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Βέροια. Η εντολή για τις έρευνες της Αστυνομίας δόθηκε από τους ανακριτές ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που έφτασαν στα χέρια τους, καθώς και από μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία οδηγούσαν σε τραπεζικές θυρίδες σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών στις πέντε από τις έξι πόλεις όπου έγιναν τα «ντου».

Σε αυτές τις θυρίδες εκτιμήθηκε από τις δικαστικές Αρχές, οι οποίες συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό τις έρευνες για το κύκλωμα των Ρομά διαρρηκτών, πως οι εμπλεκόμενοι έκρυβαν πανάκριβα κοσμήματα και μετρητά. Τελικά από τις εφόδους εντοπίστηκαν, κατά πληροφορίες, κοσμήματα, τα οποία μάλιστα ήταν κρυμμένα σε… πλαστικές σακούλες, χρήματα, όπλα και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Τα κατασχεθέντα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα