ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ

Τα παρασχολεία και το επεισόδιο στο δημοτικό του Περάματος

Οταν η προσφυγική κρίση στα βόρεια σύνορά μας βρέθηκε στο ζενίθ της προ ενός έτους, κάποιοι περίεργοι τύποι έκαναν την εμφάνισή τους στον καταυλισμό της Ειδομένης. Προσέγγισαν αθόρυβα τους πρόσφυγες, τους έκαναν πλύση εγκεφάλου και μέσω μίας ύποπτης ΜΚΟ επιχείρησαν να τους προσηλυτίσουν στο δικό τους Ισλάμ. Κάτω από μία σκηνή έστησαν παρασχολείο, παρατέμενος και προσφέρθηκαν να προσφέρουν εκπαιδευτικές και θρησκευτικές υπηρεσίες στους χιλιάδες ανέστιους και στα παιδιά τους. Μόλις οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημέρωσαν τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή για το ποιόν των «ιμάμηδων» και των «δασκάλων» που έσκασαν μύτη στην Ειδομένη, πετάχτηκε από την καρέκλα του.

Εδωσε αμέσως εντολή να διαλυθούν οι παράγκες – σε κάτι τέτοιες δήθεν αθώες παράγκες γίνεται η κατάλληλη κατήχηση και γεννιούνται τζιχαντιστές. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε τότε στον Καλατζή: «Γιατί παρεμβαίνουμε στις θρησκευτικές υποθέσεις τους; Ας τις ρυθμίσουν ελεύθερα μόνοι τους» πρότεινε. «Γιατί είμαστε ακόμη κράτος, γαμώτο!» του απάντησε οργισμένος εκείνος, ο οποίος έχει ζήσει άπειρες τέτοιες καταστάσεις στο πόστο του από το 2011 και διαθέτει πλέον την εμπειρία να καταλαβαίνει τις παγίδες. Επίσημη και διαχρονική επιλογή της Πολιτείας στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαικές χώρες που έχουν αφήσει τα πράγματα ανεξέλεγκτα, είναι η ενσωμάτωση του Ισλάμ στις επίσημες δημόσιες δομές. Η ένταξη των μεταναστών σε αυτές. Δεν βγήκαμε χαμένοι από την πολιτική αυτή, παρά τις δικαιολογημένες επιφυλάξεις πολιτών που προσεγγίζουν το άγνωστο με καχυποψία.

Η Ελλάδα θεωρείται μια φιλική χώρα στο μετριοπαθές Ισλάμ. Κάνω αυτή τη μακρά εισαγωγή με αφορμή το επεισόδιο στο δημοτικό σχολείο στο Ικόνιο του Περάματος. 120 Ελληνόπουλα φοιτούν σε αυτό. Το υπουργείο Παιδείας, χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως τους δικαίως ανησυχούντες για ζητήματα υγείας γονείς, προσπάθησε να εντάξει 25 προσφυγόπουλα σε αυτό. Εγινε επανάσταση, την οποία αποπειράθηκε να εκμεταλλευθεί η Χρυσή Αυγή.

Θέλω να ρωτήσω ευθέως κάτι τον Νίκο Μιχαλολιάκο, γιατί πολύ αμφιβάλλω αν ο τοπικός του βουλευτής στην περιοχή ξέρει τι κάνει: Αν υποθέσουμε ότι τα προσφυγόπουλα αποβάλλονται, εκδιώκονται από τα σχολεία μίας χώρας που… «δίδασκε πολιτισμό όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια» και αν υποθέσουμε ότι εμφανίζεται μία ΜΚΟ στη ζώνη και στήνει ένα παρασχολείο του Ισλάμ, τότε… τι γίνεται;

Πώς πρέπει να αξιολογήσουμε μετά την ενέργεια του βουλευτή σου, κύριε Μιχαλολιάκο; Ως πατριωτική; Αν πίσω από την ογκώδη δύναμη κρύβεται κτηνώδης άγνοια και υποτιμάται ο κίνδυνος να φέρουμε την τζιχάντ στις αυλές μας, ποιος θα αναλάβει αύριο την ευθύνη που το Πέραμα θα μοιάζει με Ισλαμαμπάντ; Οχι ο Λαγός, υποθέτω.

Mανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα