Οι ΗΠΑ στον ρυθμό της ορκωμοσίας του Τραμπ

Ολα έτοιμα για την αυριανή τελετή, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής στην Ουάσινγκτον

Την ώρα που οι αρμόδιες επιτροπές της Γερουσίας συνεχίζουν τις ακροάσεις των ανθρώπων που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για να στελεχώσουν τη νέα κυβέρνησή του, προκειμένου να επικυρωθούν οι διορισμοί τους, οι προετοιμασίες για την αυριανή ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ βρίσκονται στο απόγειό τους. Η Ουάσινγκτον, όπως και ολόκληρη η χώρα, κινείται στους ρυθμούς του τριήμερου εορτασμού με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου και του αντιπροέδρου.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα το μεσημέρι με την κατάθεση στεφάνου στο κοιμητήριο του Αρλινγκτον από τους δύο άνδρες και την εκδήλωση στο Lincoln Memorial, έχουν ως αποκορύφωμα την αυριανή ορκωμοσία και ολοκληρώνονται το Σάββατο το πρωί με την καθιερωμένη λειτουργία.
Οπως έγινε γνωστό, στην τελετή ορκωμοσίας, μεταξύ άλλων καλλιτεχνών, θα τραγουδήσει και ο σπουδαίος τραγουδιστής της σόουλ Σαμ Μουρ, ο οποίος εκτόξευσε βέλη εναντίον όσων ανάγκασαν συναδέλφους του να μην τραγουδήσουν για τον νέο πρόεδρο. Στον Τραμπ, μάλιστα, η Βρετανή συμπεριφορολόγος Τζούντι Τζέιμς συνιστά να χύσει έστω ένα δάκρυ στην τελετή για να προκαλέσει τα θετικά αισθήματα του κόσμου, όπως ο κουλ προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα.

Την ίδια ώρα οι Αρχές όχι μόνο στην Ουάσινγκτον, αλλά και στη Νέα Υόρκη βρίσκονται επί ποδός, καθώς αναμένουν τεράστιες διαδηλώσεις τόσο υπέρ όσο και κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα στη Νέα Υόρκη, έξω από τον Πύργο Τραμπ, θα διαδηλώσει ακόμα και ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ενώ ανακοίνωση διαμαρτυρίας έβγαλε και το διάσημο κοσμηματοπωλείο Tiffany’s, αναφέροντας ότι οι πωλήσεις του κατά τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου των εορτών μειώθηκαν λόγω της εγγύτητας του Πύργου Τραμπ με τη ναυαρχίδα του καταστήματος στην 5η Λεωφόρο, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πλέον αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Κι ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ μετακομίζει στον Λευκό Οίκο, το πατρικό σπίτι του στο Κουίνς της Νέας Υόρκης πωλήθηκε σε δημοπρασία. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια, όπου έζησε ο Τραμπ ως τα τέσσερα χρόνια του. Τιμή και αγοραστής δεν είναι γνωστά, αλλά εκτιμάται ότι πωλήθηκε αντί αστρονομικού ποσού ως «κομμάτι Ιστορίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα