Αυτογκόλ Κυριάκου με τη Δράση!

Η ένταξη Σκυλακάκη με τις ακραίες θέσεις και τη στήριξη του σκανδάλου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δεν συμβαδίζει με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Την ένταξη της Δράσης και του Θεόδωρου Σκυλακάκη στη Ν.Δ., που επανειλημμένα έχει προκαλέσει την κοινωνία με τις ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις του, χαιρέτισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για αξιοποίησή τους στην «ευρύτερη πολιτική προσπάθεια» που κάνει το κόμμα.

Το ερώτημα, ωστόσο, που απασχολεί στελέχη και ψηφοφόρους της Ν.Δ. είναι πώς, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαψεύδει κατηγορηματικά τις απολύσεις στο Δημόσιο, θα υπερασπιστεί τη θέση του στη λαϊκή βάση του κόμματος, τη στιγμή που ο κ. Σκυλακάκης έχει δηλώσει ότι «το 10% των δημοσίων υπαλλήλων έπειτα από αξιολόγηση θα πρέπει να απομακρυνθούν, γιατί αλλιώς το κράτος δεν μπορεί να δουλέψει».

Πώς, επίσης, ο κ. Σκυλακάκης θα συμβάλει στη διεύρυνση της παράταξης, όταν έχει επιτεθεί στους καραμανλικούς υπερασπιζόμενος τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου στο σκάνδαλο με το έλλειμμα και έχει συνταχθεί με τον επίσης γνωστό για τις απόψεις του Θάνο Τζήμερο;

Οι εσωκομματικές αντιδράσεις ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες, καθώς ο κ. Μητσοτάκης επιφυλάσσει ρόλο στον κ. Σκυλακάκη και τα στελέχη της Δράσης που δέχθηκε χθες στο γραφείο του (οι αντιπρόεδροι Τ. Αβραντίνη, Τ. Aϊβαλιώτη, Μελίνα Δασκαλάκη και ο γ.γ. Γ. Ανδρουλάκης), αφού, όπως είπε, θα δημιουργήσει «μία Ομάδα Δράσης που θα ασχολείται με την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, προσέλκυση επενδύσεων και προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Στρατηγική διεύρυνσης

Λίγη ώρα αργότερα χθες ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως στρατηγική του κ. Μητσοτάκη είναι η διεύρυνση του κόμματος, απευθύνοντας προσκλητήριο σε όσους ασπάζονται τις αρχές και τις αξίες της Ν.Δ. να συμμετάσχουν στην προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης.

Στο μεταξύ, τόσο ο κ. Κικίλιας όσο και ο Νίκος Δένδιας επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, με τον δεύτερο να εξαγγέλλει «μαύρη λίστα» με διατάξεις που η κυβέρνηση έχει προωθήσει στη Βουλή για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. «Αν και έχει χρησιμοποιήσει την έκφραση διαπλοκή έναντι όλων των πολιτικών της αντιπάλων, στην πραγματικότητα κάθε νομοθέτημα της κυβέρνησης διαπλέκεται με κάποιο ιδιωτικό συμφέρον, το ευνοεί» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

—-

«Γαλάζια» αμηχανία και «γκρίνιες» στον Βορρά!

Αμηχανία, προβληματισμός, υπόγειες γκρίνιες και διαδικτυακές βολές. Αυτό ήταν το κλίμα χθες στο «γαλάζιο» στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης στο άκουσμα της ανακοίνωσης του πολιτικού γάμου της Δράσης με τη Ν.Δ.

Τόσο οι παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι όσο και οι θεωρούμενοι πιο κεντρώοι στη Ν.Δ. εξέφραζαν διαφωνίες για την προσέγγιση – και αυτό έχει το ενδιαφέρον του. Είναι ενδεικτικό το σχόλιο έμπειρου στελέχους της Θεσσαλονίκης, που έλεγε ότι η Δράση «πλαγιοκοπούσε τη Ν.Δ. προσπαθώντας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να την τελειώσει» και υπενθύμιζε ότι πολλοί από τους ανθρώπους της υποστήριξαν το 2009 τον Παπανδρέου. «Το θέμα δεν είναι τα στελέχη, αλλά ποιος θα φέρει τον κόσμο πίσω στη Ν.Δ.» έλεγε χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά και δύο σχόλια στο fb με πολύ νόημα και υπονοούμενα από δύο στελέχη που θεωρούνται ιδιαίτερα μετριοπαθή. Ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γαλαμάτης αναρωτήθηκε αν «η Δράση προσχώρησε στη Ν.Δ. ή η Ν.Δ. στη Δράση» και ο πρώην πρόεδρος της Διοικούσας της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης σχολίασε πόσο «αξιοθαύμαστη είναι η πολιτική ευκινησία της παρέας που αποκαλείται Δράση»…

Να σημειωθεί πάντως ότι η ομάδα της Δράσης στη Θεσσαλονίκης αποτελείται από ελάχιστα στελέχη, που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, όπως ο Γιάννης Ανδρουλάκης και ο Χάρης Γρηγορίου.

Ν. Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα