Συνδικαλιστής προς τη Λαγκάρντ: Η τρόικα κατέστρεψε την Ελλάδα

Θυελλώδη αντιπαράθεση με την Κριστίν Λαγκάρντ για την καταστροφή που προκάλεσε η τρόικα στην Ελλάδα είχε ο γ.γ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ο Φίλιπ Τζένινγκς ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων sda: «Δεν πήγα στο Νταβός απλώς για να κουβεντιάσω. Αντιπαρατέθηκα σκληρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την καταστροφή την οποία προκάλεσε στην Ελλάδα η τρόικα και συμμετείχα σε θυελλώδεις συζητήσεις για την παγκοσμιοποίηση». Στο Νταβός «παλαιότερα μιλούσαν κυρίως για τον ανταγωνισμό.

Σήμερα γίνονται συζητήσεις για την ισότητα, για την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς ή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο στο παρελθόν» είπε ο Τζένινγκς, ο οποίος κατήγγειλε την αυξανόμενη ανισότητα. Η προδοσία των εργαζομένων, όπως την αποκαλεί, σφράγισε τις συζητήσεις στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Εστω κι αν δεν λαμβάνονται αποφάσεις από αυτό, δεν αποκλείονται συζητήσεις για βελτιώσεις και το άνοιγμα ανάλογων δρόμων.

Περίοδος αλλαγών
Οπως θυμάται, στις αρχές του 1990, όταν ο κόσμος και η Ευρώπη βρίσκονταν προ αλλαγών μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ γινόταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. «Τότε αναρωτήθηκα με ποιον τρόπο θα τα καταφέρουμε να βάλουμε πόδι κι εμείς εκεί. Τηλεφώνησα στον Κλάους Σβαμπ (ιδρυτής του, Γερμανός οικονομολόγος) και λίγες μέρες αργότερα έπαιρνα μια πρόσκληση για την επόμενη συνάντηση. Η πρώτη συμμετοχή ενός συνδικαλιστή το 1995 έμοιαζε με κάτι το τρελό. Ολοι με ρωτούσαν τι έχασα και το… ψάχνω εκεί».
Από τότε έχουν λάβει μέρος επτά από τις οκτώ μεγάλες διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις στις ετήσιες συναντήσεις του Νταβός. Προσκαλείται μάλιστα συνέχεια και ο Φίλιπ Τζένινγκς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα