Aμείλικτος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Για το θέμα των καθυστερήσεων στην καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

Ενα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη αφορά τις καθυστερήσεις στην απονομή της, οι οποίες πολλές φορές οδηγούν σε φαινόμενα αρνησιδικίας με αποτέλεσμα οι πολίτες να μένουν απροστάτευτοι! Αρκετές φορές οι καθυστερήσεις οφείλονται στα ενδογενή προβλήματα και μειονεκτήματα του τρόπου λειτουργίας του συστήματος της Δικαιοσύνης.

Αλλες φορές, ωστόσο, έχουν να κάνουν με σκοπιμότητες, οι οποίες ούτε δικαιολογούνται ούτε πρέπει να γίνονται ανεκτές! Πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση της τροπολογίας για την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες» αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καθαρογραφή αποφάσεων που αφορούν σημαντικές υποθέσεις.

«Υπάρχει γενικά μια δυστοκία με τις καθαρογραφήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε «τώρα τελευταία παρατηρούνται καθυστερήσεις στην καθαρογραφή των αποφάσεων».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, αν και το ζήτημα του «πόθεν έσχες» κρίνεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η τρίμηνη παράταση που δόθηκε στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων κρίθηκε εύλογος χρόνος προκειμένου να εκδοθεί και να καθαρογραφεί η απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για το ζήτημα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναφερόταν στα φαινόμενα υπέρμετρων καθυστερήσεων που παρατηρούνται σε άλλο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το οποίο χειρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμες υποθέσεις.

Με την ιδιότητα του πρώην εισαγγελέα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης γνωρίζει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρώην συνάδελφοί του και πολλές φορές μπορεί να οδηγούν σε καθυστερήσεις. Οταν όμως ο υπέρμετρος χρόνος που παρατηρείται για να καθαρογραφεί μια απόφαση οφείλεται όχι σε αντικειμενικές δυσκολίες αλλά σε σκοπιμότητα, τότε «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», όταν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος αντιλαμβάνεται ότι η καθυστέρηση στην καθαρογραφή των αποφάσεων οφείλεται σε σκοπιμότητα, τότε θα είναι λάβρος προκειμένου να προχωρούν οι υποθέσεις και να αποδίδεται δικαιοσύνη!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα