ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ

Η πρόκληση των νεοσύλλεκτων Αλβανών και τα αλυτρωτικά σχέδια του Ράμα

Ηπρόκληση των νεοσύλλεκτων Αλβανών που σχημάτιζαν τον αετό σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες που υπάρχουν για τη δράση του αλβανικού αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια: Ξεδιπλώνεται αθόρυβα, βάσει σχεδιασμού. Μας κάνει επίσης να αναλογιζόμαστε -για όλους όσοι τυχόν διαβάσατε το σημείωμά μας για τους ισπανόφωνους των ΗΠΑ- τι μπορεί να σημαίνουν στο μέλλον για την εθνική συνοχή και ομοιογένειά μας η έγερση διεκδικήσεων, όπως η αναγνώριση της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες, η κάθοδος αλβανόφωνου μειονοτικού κόμματος στις εκλογές παρέα με το τουρκόφωνο, η απαίτηση έπαρσης της αλβανικής σημαίας όπου ζουν αλβανικοί πληθυσμοί, οι απαιτήσεις για νομοθέτηση ποσόστωσης για την πρόσληψη αλβανόφωνων υπηκόων στο Δημόσιο κ.ά.

Οσοι θεωρούν αυτές τις πληροφορίες υπερβολές δεν έχουν παρά να μάθουν με τι εντολές έφυγαν οι ηγήτορές τους από την πρόσφατη σύνοδο των Αλβανών της διασποράς στα Τίρανα προ διμήνου. Ο δαίμονας πρωθυπουργός Ράμα έδωσε ρητή οδηγία για τις διεκδικήσεις που θα εγείρουν τα κατά τόπους αλβανικά κόμματα στα Βαλκάνια. Ο σχεδιασμός για τη «μεγάλη Αλβανία» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τη βοήθεια και των Τούρκων, οι οποίοι τον στηρίζουν με κάθε μέσο: Ο Θάτσι συναντήθηκε στην Αγκυρα με τον Ερντογάν, τουρκικά προϊόντα έχουν πλημμυρίσει εμπορικά πολυκαταστήματα των Τιράνων, τουρκικές τράπεζες και επιχειρήσεις δίνουν ψωμί, πίστωση, δουλειά και ώθηση στην αλβανική οικονομία. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Γκρούεφσκι είναι ο πρώτος που γεύεται στην πράξη τα αλυτρωτικά σχέδια Ράμα.

Προκειμένου να αποσπάσει τη στήριξη των αλβανόφωνων βουλευτών από την Αχρίδα για να κατακτήσει την αυτοδυναμία, γίνεται δέκτης απαιτήσεων όπως αυτές που σας περιγράψαμε: Καθιέρωση της αλβανικής ως δεύτερης επίσημης (καταλαβαίνετε τι σημαίνει κάτι τέτοιο για κάποιον που κερδίζει εκλογές με σημαία τη «μακεδονική ταυτότητα»…), έγερση του αλβανικού αετού σε συγκεκριμένες περιοχές, ποσοστώσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, συμμετοχή στη νομή της εξουσίας.

Τα ίδια συμβαίνουν σε μικρότερη έκταση στο Μαυροβούνιο, ενώ είδατε με αφορμή την αποστολή του σερβικού τρένου στο Κοσσυφοπέδιο ποια φλόγα μπορεί να ανάψει ανά πάσα στιγμή εκεί. Προκλήσεις γίνονται και στην Ελλάδα: Θυμηθείτε τον Αλβανό πράκτορα με τους χάρτες που πιάσαμε στην Ηπειρο πριν από τις εορτές, θυμηθείτε και τις αλυτρωτικές αναφορές τους στα σχολικά βιβλία τους. Σε λίγο, αν συνεχίσουμε έτσι, εμείς που επιτιθέμεθα στον Τραμπ για τον εθνικισμό του τύπου «Πρώτα η Αμερική» θα χρειαστούμε νέο πατριωτισμό που να κρατά τους φιλήσυχους Αλβανούς μακριά από τις αλυτρωτικές Σειρήνες και να διαφυλάσσει το πιο ακριβό αγαθό για την πατρίδα μας: την εθνική συνοχή.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα