Ελπίδες από τα στεντ νέας γενιάς!

Τα στεντ νέας γενιάς, καινοτόμες τεχνικές, υλικά και ιατρικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας που φέρνουν επανάσταση στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων, του εμφράγματος και των εγκεφαλικών θα συζητηθούν στο ετήσιο διεθνές συνέδριο «Heart, Vessels & Stroke»,α πό τις 27 έως τις 29 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Το «παρών» θα δώσουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες Παναγιώτης Βάρδας, καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και Κωνσταντίνος Βέμμος, παθολόγος, τ. διευθυντής ΕΣΥ, υπεύθυνος Μονάδας Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», οι οποίοι προανήγγειλαν το συνέδριο σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένας νέος τύπος στεντ, το λεγόμενο βιοαπορροφήσιμο, και αποτελεί ελπιδοφόρα εξέλιξη, ειδικά για νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα χρειαστούν αρκετές επαναληπτικές επεμβάσεις στα αγγεία, λόγω της εξέλιξης της στεφανιαίας νόσου.

Ο νέος τύπος στεντ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κρατάει τις αρτηρίες ανοιχτές για τρία χρόνια και στη συνέχεια να διαλύεται με φυσικό τρόπο μέσα στο σώμα, όπως συμβαίνει με τα εσωτερικά ράμματα. Είναι φτιαγμένος από πολυγαλακτικό οξύ, υλικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα εσωτερικά ράμματα, και μετά την εμφύτευσή του απελευθερώνει τοπικά φαρμακευτική ουσία που εμποδίζει την επαναστένωση. Επιπλέον, ο νέος τύπος στεντ ενδείκνυται για ασθενείς που πάσχουν από επιμήκεις στενώσεις των στεφανιαίων αρτηριών, ειδικά στην πρόσθια κεντρική αρτηρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα