Στριπτίζ, μπουζούκια και φιλότιμο

Οι αποκαλύψεις για την πασοκάρα συνεχίζονται! Η πολιτισμική παρακαταθήκη της είναι μεν τεράστια αλλά χωρά σε μόλις δύο φωτογραφίες

Σε προηγούμενο άρθρο (23/01/2017) είχε γίνει μνεία στη σχετικά νέα διαδικτυακή, ριζοσπαστική οργάνωση «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο», που δραστηριοποιείται στο facebook και διοργανώνει διαγωνισμό διηγήματος, με τίτλο «Σοσιαλιστικές Ιστορίες των 80s και 90s».

Η δημοφιλία αυτής της πράσινης, μυστικής και συνάμα ολοφάνερης σέχτας αλλά και η δυναμωτική βασιλόπιτα του κόμματος του ΓΑΠ που έφαγαν μερικά μέλη της αποτέλεσαν κάτι σαν ντοπάρισμα και προκάλεσαν υπερδραστηριότητα. Οι αναρτήσεις της ομάδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο» διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ οι πιο πρόσφατες έχουν κι έναν εξόχως αποκαλυπτικό χαρακτήρα. Πολύ αποκαλυπτικό. Μας δείχνουν τα εσώψυχα του μέσου σοσιαλιστού αλλά και τα εσώρουχα μιας καλλιπύγου στρίπερ, που είχε έλξει το ενδιαφέρον του αείμνηστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου αλλά και τα βλέμματα των πεινασμένων (για ανθρωπιά και κοινωνική δικαιοσύνη) πασοκτζήδων.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι σύντροφοι και συναγωνιστές των ανθρώπων που μας έφεραν το εξωτικό φρούτο του «σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας» δεν ήταν τίποτα λιγούρια που πήγαν να κάνουν χάζι μια κοπέλα να ξεγυμνώνεται. Απλά πήγαν να αφουγκραστούν τα προβλήματα κοινωνικά αποκλεισμένων επαγγελματιών (όπως η κορασίς) που στέναζαν κάτω από τα δεσμά της Δεξιάς και περίμεναν τους ελευθερωτές – εκδικητές της πασοκάρας καβάλα στα κοινοτικά κονδύλια, για να απελευθερωθούν!
Αυτοί είναι οι αγώνες που έδωσε το Κίνημα για την Ελλάδα. Αυτούς θέλει να επαναλάβει, για το καλό μας.

Εφαπτόμενες ζωές

Ενα από τα νέα σημαντικά ιστορικά μυθιστορήματα φέρει την υπογραφή της Γκρέτας Χριστοφιλοπούλου και τιτλοφορείται «Εφαπτόμενες ζωές» (στη μικρή φωτό το εξώφυλλο του βιβλίου). Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει την ιστορία μιας οικογένειας, που εκτυλίσσεται «στην Τεργέστη, στο πολιορκημένο Μεσολόγγι, στα μαυροθαλασσίτικα λιμάνια, στην Πόλη, στη Βοστόνη, στο εκρηκτικό Παρίσι του Μεσοπολέμου, στη λεηλατημένη Σμύρνη του ’22, και φτάνει μέχρι την Καλαμάτα, την Ιθώμη και την Κηφισιά του σήμερα».

Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα στις 18.00 στο cafe του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24, ημιώροφος). Είναι ένα έργο που αξίζει την προσοχή μας.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα