Δίδυμοι πύργοι!

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη που αποθεώθηκε, ο Παναθηναϊκός, με ηγέτη έναν εκπληκτικό Μπουρούση (14 π.,11 ρ.), κέρδισε την Μπαρτσελόνα 71-65 και έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος ήταν μέτριος και απλώς πήρε μια διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (36-29), η οποία του έδωσε άνεση για τη συνέχεια. Ο Σίνγκλετον (10 π.) έκανε τη διαφορά απέναντι στους βαρύτερους ψηλούς της Μπαρτσελόνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» είχαν επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Μπαρτσελόνα να μειώσει σε 43-38 στο 25′. Ο Μπουρούσης κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό (54-46 στο 30′) και όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, όταν ο Ελληνας σέντερ δεν είχε αντίπαλο και μαζί με τον Ρίβερς (13 π.) «καθάρισε» τους Καταλανούς με 71-65.

Από την άλλη πλευρά, η τριάδα των Σχινά, Πηλοΐδη και Ψαριανού θα διευθύνει το ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ για τη 15η αγωνιστική και… άναψαν τα αίματα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε συνέχεια στη νέα περίοδο έντασης των σχέσεων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με μια ανάρτηση στο Instagram. «Πηλοΐδης – Λαμόνικα οδηγούν τον… θρήνο προς τη δόξα, αξίζει κάποιος να φτιάξει όλα τα ωραία περσινά και προπέρσινα του Πηλοΐδη… sopist, ακούς;» έγραψε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ.

Τέλος, με τον πρόεδρο Παναγιώτη Αγγελόπουλο στην αποστολή, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα στην Ιταλία την Αρμάνι Μιλάνο (21.45). Εξάλλου, η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και του τρομερού Κέβιν Πάνγκος (21 π.) επικράτησε 79-74 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δίνει το δικαίωμα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ να την πιάσουν στην πρώτη θέση! Για το Τσάμπιονς Λιγκ παίζουν στις 19.00 η ΑΕΚ με τη Ζιελόνα Γκόρα και στις 21.00 η Μονακό με τον Αρη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα