Κυριάκος: Είμαστε έτοιμοι, να μας εμπιστευτεί ο λαός

Στο τρίπτυχο «ψέματα, ανευθυνότητα, φόροι» εστίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., αναφερόμενος στην «τραυματική εμπειρία» της συγκυβέρνησης, ακριβώς δύο χρόνια μετά τις εκλογές και την ανάληψη της εξουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα.
Παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση, ζήτησε και πάλι εκλογές και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ν.Δ. να κυβερνήσει.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για «μαύρη διετία», καθώς «η ήττα της Ελλάδας είναι καθολική. Ο λαϊκισμός και το ψέμα είναι οι κυρίαρχες δυνάμεις. Η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν άφησε τίποτα όρθιο και η οπισθοδρόμηση της χώρας δεν έχει προηγούμενο». Δήλωσε δε βέβαιος ότι «η μιζέρια ΣΥΡΙΖΑ είναι μια θλιβερή παρένθεση που κλείνει και μια νέα ημέρα θα ανατείλει μετά το σκοτάδι του συριζαίικου αυταρχισμού».

Η έξοδος από την κρίση, κατά τον ίδιο, περνά μέσα από τον μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων, ενώ προχώρησε ταυτόχρονα σε σύγκριση ανάμεσα στην προ του 2015 εποχή και σε όσα ακολούθησαν τους τελευταίους 24 μήνες. «Το 2014 η Ελλάδα έβγαινε από την κρίση. Η χώρα είχε μετά από χρόνια καταφέρει να αποκαταστήσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Επί ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε ξανά στην ύφεση. Το 2014 είχαμε ξεκινήσει αργά, αλλά σταθερά, να μειώνουμε τη φορολογία.

Επί ΣΥΡΙΖΑ, οι φόροι αυξάνονται. Το 2014 το κράτος μείωνε οφειλές προς ιδιώτες. Επί ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνονται. Το 2014 η χώρα είχε τραπεζικό σύστημα. Με προβλήματα, αλλά στοιχειωδώς λειτουργικό. Επί ΣΥΡΙΖΑ, παραπαίει. Τα λουκέτα αυξάνονται» σημείωσε.

Αποδόμηση

Την ίδια στιγμή, επιχείρησε να αποδομήσει το ηθικό πλεονέκτημα και την κοινωνική ευαισθησία που επικαλούνταν ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις εκλογές, εμφανιζόμενος μάλιστα ως το νέο και το προοδευτικό.
Τον κατηγόρησε, εξάλλου, για διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, αφού -όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης- «οι μοναδικοί ευνοούμενοι από τη σημερινή κατάσταση είναι οι κομματικοί μανδαρίνοι, που ζουν παρασιτικά». Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να στείλει και ένα θετικό μήνυμα για τη συνέχεια: «Εμπιστευθείτε μας, είμαστε έτοιμοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ανίκανη η κυβέρνηση»

«Η κυβέρνηση είναι ανίκανη και αυτό κοστίζει στον ελληνικό λαό. Αν δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση, να σηκωθεί να φύγει». Αυτό τόνισε μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης (φωτό), εκτοξεύοντας σφοδρά πυρά κατά του Μεγάρου Μαξίμου. «Εχουμε φτάσει εδώ γιατί τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά είναι θέματα που η κυβέρνηση δεν κλείνει, γιατί είναι ιδεοληπτική… Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να διαχειρίζεται την κατάσταση επικοινωνιακά. Δεν έχει σχέδιο, δεν έχει όραμα για την επόμενη ημέρα» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, ζητώντας εκ νέου «πολιτική αλλαγή, για να μπορέσει η χώρα να αναπνεύσει, να υπάρξει οξυγόνο. Στο δικό μας σχέδιο περιλαμβάνονται μείωση φόρων και μείωση δαπανών» είπε.

Την Κυριακή η ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Με μια πολιτική ομιλία θα δοθεί το στίγμα της διήμερης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «ΜΕΤ» την Κυριακή στις 7 το βράδυ, όπου και αναμένεται να παρέμβει στα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας.
Οπως γράψαμε ήδη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα κάνει στη Θεσσαλονίκη άλλες δύο δημόσιες παρεμβάσεις. Η μία την Κυριακή το μεσημέρι σε εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τους Εβραίους της Ελλάδας, που διοργανώνεται από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και θα γίνει στην Αποθήκη Δ’ του λιμανιού.
Η δεύτερη δημόσια παρέμβαση θα γίνει στο πλαίσιο επιχειρηματικού φόρουμ που διοργανώνει ο οργανισμός διαΝΕΟσις και έχει τον τίτλο «Χάρτης εξόδου από την κρίση: ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα».

Οδικός χάρτης

Στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα παρουσιάσει τις θέσεις του αλλά και έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, ενώ στο ίδιο πάνελ θα μιλήσουν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και οι πανεπιστημιακοί Πάνος Τσακλόγλου και Γιώργος Παγουλάτος. Πάντως το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη συμπληρώνεται ακόμη.
Ετσι τη Δευτέρα το πρωί υπάρχουν σκέψεις για μια περιοδεία σε λαϊκή αγορά στην περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης και συναντήσεις με έναν αγροτικό συνεταιρισμό στη Χαλάστρα και μυδοκαλλιεργητές στα Κύμινα.

Ν. Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα