Μικροί άνθρωποι, μεγάλα αξιώματα

Ο Αντόνιο Ταγιάνι είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Το μεγαλύτερο… επίτευγμα του ανδρός είναι ότι έχει συμπληρώσει 63 χρόνια στον πλανήτη, καταγίνεται με τα κοινά και δεν έχει ιδέα πού πάνε τα τέσσερα! Η κατάρτισή του, το επίπεδό του και η αντίληψή του για την Ιστορία και το διεθνές περιβάλλον δεν βρίσκονται καν σε νηπιακό στάδιο. Ενα νήπιο, όταν μάθει κάτι ορθό, το επαναλαμβάνει. Ο Αντόνιο Ταγιάνι τα έχει μάθει όλα λάθος και τα επαναλαμβάνει με καμάρι και αμεριμνησία.

Δικαιολογημένος ο σάλος που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι, σε επίσκεψή του στα Σκόπια τον Φεβρουάριο του 2016, είχε αποκαλέσει αυτό το κρατίδιο «Μακεδονία» και είχε «χαρίσει» τον βασιλέα Φίλιππο Β’ και τον Μέγα Αλέξανδρο στους Σκοπιανούς. Αδικαιολόγητη η λειψή «διόρθωση» που επιχείρησε ο κ. Ταγιάνι στη συνέχεια και ακόμα πιο επιλήψιμη η σιωπή αρκετών Ευρωπαίων αξιωματούχων, αλλά και Ελλήνων πολιτικών, για το ατόπημα του ανεκδιήγητου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Στο πολυκέφαλο γραφειοκρατικό και φορομπηχτικό τέρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης φαίνεται ότι είναι νόμος: Οποιος λαμβάνει μεγάλο αξίωμα πρέπει να είναι χαμηλών δυνατοτήτων άνθρωπος, όχι ιδιαίτερα οξύνους και εξαιρετικά πρόθυμος στην ικανοποίηση των εντολών των ανωτέρων του – δηλαδή, των Γερμανών. Ο κ. Ταγιάνι ανταποκρίνεται σ’ αυτές τις προδιαγραφές.

Ωστόσο, ένα φλέγον ζήτημα που ανακύπτει με τους διορισμούς στελεχών στους μηχανισμούς και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι για πόσον καιρό ακόμα θα αντέχει τούτη η κατασκευή να σηκώνει τα άχρηστα βάρη της. Κανένας οργανισμός δεν μπορεί να αποδειχθεί ανθεκτικός στην αναξιοκρατία και τη διοχέτευση των πόρων της σε πρόσωπα που κοστίζουν πολλά και δεν προσφέρουν τίποτα.

Η ευρωπαϊκή Βαβέλ, που έχει γεμίσει με Ταγιάνι και ακολουθεί την απάνθρωπη και αντιλαϊκή γραμμή Σόιμπλε, κλυδωνίζεται από την τεράστια γεωπολιτική «φουρτούνα» που έχει ήδη ξεσπάσει.

Γι’ αυτό σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο καθηγητής Τεντ Μάλοχ, φίλος του Ντόναλντ Τραμπ και πιθανός πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ε.Ε., πιστεύουν ότι η ευρωζώνη μπορεί να καταρρεύσει εντός του επόμενου δεκαοκταμήνου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα