«Θερίζει» ο ιός της γρίπης, έφτασαν τους 26 οι νεκροί!

«Θερίζει» o ιός της γρίπης H3N2, με τους νεκρούς να φθάνουν τους 26 από 14 που ήταν πριν από 10 ημέρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η μακάβρια λίστα τις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθεί, γι’ αυτό είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οπως αναφέρει η εβδομαδιαία έκθεση (16-22 Ιανουαρίου) του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά από τον Οκτώβριο που άρχισε η δραστηριότητα της γρίπης, 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές. Οι 21 θάνατοι αφορούν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και πέντε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Από το σύνολο των 26 που πέθαναν, μόνο το 23% ήταν εμβολιασμένο για τη γρίπη. Πρόκειται για 16 άνδρες και 10 γυναίκες, ηλικίας από 38 έως 92 ετών. Συνολικά έχουν καταγραφεί 144 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 135 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και μόνο το 21% είχε εμβολιαστεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα