Ο Αγγλούπας, ο «Βενιζέλος» και ο «Φλου»

Ιδού οι Ρομά που λεηλατούσαν τα σπίτια επωνύμων! Πλάκες χρυσού από λιωμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε Γερμανία – Ιταλία

Τις φωτογραφίες του… Μαραντόνα, του Σατανά, του Πιν Πιν, του Πόντικα και του Χαζούλη, όπως ήταν τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν οι ληστές της σπείρας των Ρομά που «λεηλατούσαν» σπίτια επωνύμων, έδωσε η Αστυνομία.

Ανάμεσα στους 38 συλληφθέντες βρίσκεται και ο 39χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, ήδη προφυλακισμένος στις Φυλακές της Χίου, ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε ότι γνώριζε μόνο δύο από τους κατηγορουμένους, με τους… κωδικούς «Παρταούλας» και «παχύς – Βενιζέλος».

Την ίδια ώρα, αναζητείται μέσω Interpol ο θησαυρός από πλάκες χρυσού που είχε στην κατοχή της η συμμορία, έχοντας αρπάξει και λιώσει χιλιάδες κοσμήματα, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα και για την προέλευση αρκετών κλοπιμαίων, που μέχρι στιγμής δεν συνδέονται με γνωστές ληστείες ή κλοπές της εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κακοποιοί μετέτρεπαν μέρος της λείας τους σε πλάκες χρυσού και στη συνέχεια προωθούσαν τον χρυσό σε νόμιμες ή παράνομες ευρωπαϊκές αγορές. Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εντοπίσει τους συνεργούς της συμμορίας των 38, που φέρεται ότι είχαν πρόσβαση στα στέκια της κοσμικής Αθήνας, εκτιμώντας ότι, εκτός από τον Αλέξανδρο Αγγλούπα, που κατηγορείται ότι είχε ρόλο κλεπταποδόχου, υπήρχαν και άλλα «λαμπερά» πρόσωπα που αγόραζαν εν γνώσει τους κλοπιμαία μεγάλης αξίας σε προσιτές τιμές.

Με τη συμβολή της Ιnterpol, οι έρευνες «τρέχουν» και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Γερμανία, όπου έχει αποδειχθεί ότι έφθασαν μεγάλες ποσότητες κοσμημάτων και πλάκες χρυσού. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των ανακριτών Διαφθοράς, που έχουν στα χέρια τους και το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με τις στενές σχέσεις που είχαν αναπτύξει αστυνομικοί με τους φερόμενους ως αρχηγούς της συμμορίας των Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί συνομιλίες αστυνομικών με τους κατηγορουμένους, ενώ σε μία από αυτές αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζεται να κλείνει ραντεβού με μέλος της σπείρας και να τον προειδοποιεί ότι η Ασφάλεια Αμαρουσίου ετοιμάζεται να προχωρήσει σε συλλήψεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα