Κατεβαίνει στο Φάληρο ο Κιμούλης;

«Φλερτάρει» με τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Κέντρο Πολιτισμού «Στ. Νιάρχος», που περνάει στο Δημόσιο

Μ ε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» «φλερτάρει» έντονα ο Γιώργος Κιμούλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι το πρόσωπο που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει αυτήν τη θέση-κλειδί στον πολιτιστικό οργανισμό, ο οποίος από τις 23 Φεβρουαρίου περνάει επισήμως στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου. Ο ίδιος πάντως ο ηθοποιός σε χθεσινή δήλωσή του δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε την είδηση, απαντώντας λακωνικά πως δεν επιθυμεί να «σχολιάσει τις φήμες».

Να θυμίσουμε πάντως ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Γιώργου Κιμούλη (γνωστός για τις αριστερές πεποιθήσεις του) ακούγεται για διάφορες επιτελικές θέσεις, χωρίς ωστόσο καμία από αυτές τελικά να επιβεβαιώνεται.

Επί παραδείγματι, τον περασμένο Νοέμβριο φημολογούνταν ότι εκείνος θα αναλάμβανε, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, το τιμόνι του υπουργείου Πολιτισμού. Οπως είχε διαρρεύσει, του είχε γίνει πρόταση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκείνος είχε αρνηθεί.

Στον Γιώργο Κιμούλη είχε προταθεί και η διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ από την καλλιτεχνική διεύθυνση της διοργάνωσης, θέση που δεν αποδέχθηκε και πάλι, διότι, όπως είπε, δεν ήθελε να έχει σχέση με τους δημόσιους οργανισμούς.

Τον περασμένο Οκτώβριο πάντως ο Γιώργος Κιμούλης είχε συμπεριληφθεί στην Οργανωτική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ως ένα από τα μέλη της, μια θέση από την οποία παραιτήθηκε πριν από λίγο καιρό. Μάλιστα, η κίνησή του αυτή να αποχωρήσει από την επιτροπή για πολλούς υποδηλώνει την κάθοδό του προς Φάληρο μεριά… Η επίσημη τελετή παράδοσης του κτιρίου του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, στις 18.00.

Η κεντρική εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό με σειρά προτεραιότητας, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως για την παρακολούθησή της θα γίνονται προεγγραφές από τις αρχές Φεβρουαρίου μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπογραφεί η σύμβαση δωρεάς του ιδρύματος προς το Ελληνικό Δημόσιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα