Στον θρόνο τους!

Από τον
Χάρη Δάντση

Ο Ρότζερ Φέντερερ επέστρεψε, ύστερα από εφτά χρόνια, στον θρόνο του! Επειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό -διήρκεσε περισσότερες από τρεισήμισι ώρες-, ο «βασιλιάς» επικράτησε 3-2 σετ (6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3) του Ράφαελ Ναδάλ, κατακτώντας το Αυστραλιανό Οπεν. Αυτός είναι ο 5ος τίτλος του Ελβετού τενίστα, ύστερα από το 2004, το 2006, το 2007 και το 2010, στη Μελβούρνη, και 18ος Γκραν Σλαμ (οι Ναδάλ και Σάμπρας έχουν από 4 λιγότερα). 

Ο 35άρης Φέντερερ, μετά την επίτευξη του στόχου του και την υπερπροσπάθεια (χρειάστηκε, μεταξύ άλλων, να κερδίσει 5 διαδοχικά γκέιμ -επέστρεψε από το 1-3 κάνοντας το 6-3- στο 5ο σετ), ξέσπασε σε κλάματα. «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι θα ήμουν στον τελικό πριν από πέντε μήνες. Το τένις είναι ένα σκληρό άθλημα, δεν υπάρχουν ισοπαλίες, αλλά, εάν υπήρχε τότε, με ευχαρίστηση θα την αποδεχόμουν» δήλωσε ο Ελβετός, ο οποίος έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία (το 1972 στα 37 του ο Ρόσουαλ είχε κατακτήσει το Αυστραλιανό Οπεν) που κατέκτησε Γκραν Σλαμ.

Στις γυναίκες, η Σερένα Γουίλιαμς κέρδισε την αδελφή της, Βένους, με 2-0 σετ (με 6-4, 6-4), και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Αυστραλιανό Οπεν για 7η φορά στην καριέρα της. Πλέον μετρά 23 τίτλους Γκραν Σλαμ, ξεπερνώντας το θρυλικό ρεκόρ της Στέφι Γκραφ! Για αυτό το επίτευγμά της ο «Air» Μάικλ Τζόρνταν της απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή και δώρο ένα ζευγάρι (ροζ) παπούτσια με το νούμερο 23 (με το οποίο καθιερώθηκε ο Τζόρνταν στο NBA).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα