«Θα παίξουμε τα ρέστα μας, καμία συνεργασία με Βενιζέλο»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε πάλι ψεύτη τον πρωθυπουργό και τόνισε ότι μέλημά του είναι η έξοδος από τα Μνημόνια

Θα παίξουμε τα ρέστα μας. Αυτή ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει τη χώρα. «Δεν με ενδιαφέρει πώς θα μπω στο Μαξίμου, αλλά όταν θα βγω από εκεί η Ελλάδα να είναι διαφορετική. Να έχει αφήσει πίσω της τα Μνημόνια και να έχει επανέλθει η κανονικότητα. Εμείς θα παίξουμε τα ρέστα μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας σε διακαναλική ραδιοφωνική συνέντευξη.

Σε αυτήν ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ψεύτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και παράλυτη την κυβέρνηση, ενώ απέκλεισε τα σενάρια συνεργασίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Ανήκει σε άλλο κόμμα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα συνεργασίας με τον κ. Βενιζέλο» είπε.
Για τα εθνικά θέματα σημείωσε ότι χρειάζεται ψυχραιμία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας και ότι δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ψυχραιμία

«Η χώρα έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με σκηνικά κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο, τα οποία πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία. Δεν είναι η ώρα ούτε για μεγάλες κορόνες» σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσθέτοντας ότι «προφανώς και η Ελλάδα εξακολουθεί να στέλνει ένα μήνυμα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία».

Κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Ευκαρπία, περιόδευσε σε ένα εργοστάσιο με βιομάζα και στο κέντρο του Λαγκαδά, ενώ το βράδυ μίλησε σε εκδήλωση του οργανισμού διαΝΕΟσις.

Εκεί επισήμανε -μεταξύ των άλλων- ότι μόνο η ιδιωτική οικονομία και η μικρή, μεσαία και μεγάλη επιχειρηματικότητα μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Πάντως το γεγονός ότι κάθισε στο ίδιο πάνελ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για να συζητήσει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση προκάλεσε τις τελευταίες ώρες πολλά αρνητικά σχόλια. Ερωτήματα γεννά βέβαια και το γεγονός πως στο ίδιο πάνελ ήταν και η Αννα Διαμαντοπούλου.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προχθεσινή μεγάλη συγκέντρωση που έκανε η Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη (αν και παραδέχτηκε ότι ακόμη υπάρχει καχυποψία από τον κόσμο), ενώ εντύπωση έκανε η ατάκα του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος πρότεινε (μεταξύ αστείου και σοβαρού) την Τούμπα ως χώρο για την επόμενη συγκέντρωση του κόμματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα