Η ομάδα «Μίδας» ξετρύπωσε τον θησαυρό των Ρομά

Μια νεοσύστατη ομάδα της Ασφάλειας με το προσωνύμιο «Μίδας» ήταν αυτή που έβαλε φρένο στην εγκληματική δράση της μαφίας των Ρομά που χτυπούσε σπίτια εύπορων οικογενειών, αποσπώντας τεράστια οικονομικά οφέλη. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν καταφέρει επί δεκαετίες να ρημάζουν περιουσίες, ενώ είχαν βρει τις άκρες προκειμένου ο «θησαυρός» που αποκόμιζαν από τις ληστείες να μετατρέπεται σε ζεστό μετρητό.

Είχε προηγηθεί επείγον σήμα από τη Europol Γερμανίας για έναν Γερμανό έμπορο κοσμημάτων που είχε αγοράσει από Ελληνα κοσμηματοπώλη, σε έκθεση του Μονάχου, δυο τρία πανάκριβα κομμάτια, τα οποία αποδείχθηκαν τελικά κλεμμένα από τη συγκεκριμένη σπείρα!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τότε διαπίστωσαν ότι η λέξη «τούβλα» που άκουσαν στις τηλεφωνικές υποκλοπές δεν αφορούσε δεσμίδες χαρτονομισμάτων, αλλά πλάκες χρυσού, από κλεμμένα κοσμήματα, τα οποία η σπείρα έλιωνε σε χυτήριο της Αττικής και στη συνέχεια τα φυγάδευε στο εξωτερικό!

Καθώς τμήμα από τον ανεκτίμητο θησαυρό βρέθηκε σε θυρίδα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δέκα κάτοχοι θυρίδων υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη συμπρωτεύουσα που είχαν βρεθεί… άδειες! Οι κάτοχοι θα εξετάσουν τις λίστες της Αστυνομίας με τα κλοπιμαία που βρέθηκαν και, εφόσον αναγνωρίσουν κάποια από τα αντικείμενα που εκλάπησαν από τις δικές τους θυρίδες, θα αρχίσουν οι διαδικασίες ταυτοποίησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα