Με καθυστέρηση τεσσάρων ετών λειτουργεί η ΜΕΘ στην Κατερίνη!

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια από τη μέρα που κατασκευάστηκε για να αρχίσει να λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Αν και ήταν πλήρως εξοπλισμένη, δεν λειτουργούσε λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα οι ασθενείς από την Πιερία να χρειάζεται να διακομίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια της μονάδας έγιναν τελικά χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος κατά την τελετή, που έγινε παρουσία τοπικών φορέων, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού του 2017 θα λειτουργήσουν 100 πλήρως εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας.

Στην ομιλία του ο υπουργός έκανε απολογισμό όσων έγιναν στον τομέα της Υγείας τα τελευταία δύο χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι, ενώ το 2015 τα νοσοκομεία της χώρας έκλεισαν με χρέος 935.000.000 ευρώ, το 2016 εμφάνισαν πλεόνασμα 35.000.000 ευρώ, έχοντας εξοφλήσει τις υποχρεώσεις που κληρονόμησαν από τους προηγούμενους.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει υπηρεσία σε όλη τη χώρα περισσότερα από 4.000 άτομα ως προσωπικό και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για άλλες 2.700 θέσεις.
Οσον αφορά τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κατερίνης, διαθέτει 12 κλίνες, από τις οποίες σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν οι πέντε, ανάμεσά τους και ένας θάλαμος απομόνωσης για ακόμη πιο σοβαρά περιστατικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα