Μαθητές δημιούργησαν εντυπωσιακά gadgets!

Ψυγεία με 10 € χάρη σε νόμο της Φυσικής 

Επαναστατικά gadgets δημιούργησαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, εφαρμόζοντας μια θεωρία της Φυσικής που μετατρέπει την άχρηστη θερμότητα σε ηλεκτρική ενέργεια.

Την αρχική ιδέα για τη δημιουργία των έξυπνων συσκευών συνέλαβε ο Χρήστος Παπαγεωργίου, φυσικός στο 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, μελετώντας το θερμοηλεκτρικό φαινόμενο Peltier ή το συνδυασμένο φαινόμενο Seebeck-Peltier, που αφορά τη μετατροπή διαφορών θερμοκρασίας σε ηλεκτρική τάση.

Η ιδέα του για την πρακτική εφαρμογή του φυσικού φαινομένου εντυπωσίασε συναδέλφους και μαθητές του. Ετσι, οι μαθητές της πρώτης τάξης του γυμνασίου έκαναν πράξη τη συγκεκριμένη θεωρία της Φυσικής. Κατάφεραν να δημιουργήσουν ψυγεία, το κόστος των οποίων δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ και τα οποία παγώνουν πολύ γρήγορα τα αναψυκτικά, αξιοποιώντας τον καύσωνα.

Παρήγαγαν ηλεκτρική ενέργεια από την περιττή θερμότητα ενός καυστήρα συστήματος κεντρικής θέρμανσης αυτοκινήτου και δημιούργησαν μια συσκευή που εκμεταλλεύεται τη θερμότητα, την οποία παράγουν τα κεριά ρεσό, και διατηρεί δροσερά τα ροφήματα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο. «Το κόστος ενός αισθητήρα Peltier δεν ξεπερνάει τα 5 ευρώ» ανέφερε ο κ. Μαυρουδής και εξήγησε ότι «το Peltier με τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του περιβάλλοντος και του συστήματος παράγει ηλεκτρική ενέργεια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα