Οι πληγές του ΕΣΥ ανφάς και προφίλ

Το Μικροβιολογικό της Λάρισας  κλείνει, ασθενοφόρο-ερείπιο στην Κάσο, δίχως θέρμανση στην Πάτρα

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Σε αναστολή λειτουργίας του Μικροβιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, για πολλοστή φορά, θα αναγκαστεί να προχωρήσει η διεύθυνση του τμήματος, αν δεν προμηθευτούν άμεσα αντιδραστήρια. Οπως αποκαλύπτει έγγραφο που δίνει στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το εργαστήριο δυσκολεύεται να εκτελέσει ακόμη και μια απλή καλλιέργεια αίματος.

Στο επίσημο έγγραφο της διευθύντριας του Μικροβιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αναπληρώτριας καθηγήτριας Ευθυμίας Πετεινάκη, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2017 και αποδέκτη τη διοίκηση του θεραπευτηρίου αλλά και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, αναφέρεται ότι «παρά τις προσπάθειές μας δεν κατέστη δυνατή η προμήθεια των απαραίτητων υλικών για τη διενέργεια των μικροβιολογικών εξετάσεων. Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο θα λειτουργήσει έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση προμήθεια θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε, για πολλοστή φορά, τη λειτουργία του. Συγκεκριμένα, δεν θα μπορεί να διεκπεραιωθεί καμία καλλιέργεια, συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών αίματος και ΕΝΥ (εγκεφαλονωτιαίο υγρό)».

Σημειώνεται ότι το έγγραφο ουσιαστικά διαψεύδει την ανακοίνωση της διοίκησης του θεραπευτηρίου που εξέδωσε την 1η Φεβρουαρίου, στην οποία αναφέρεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα αναστολής λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου. Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε εξειδικευμένες εξετάσεις από την έλλειψη αντιδραστηρίων, τα οποία όμως παραγγέλθηκαν και η προμήθεια θα γίνει μέσω εξωσυμβατικής διαδικασίας έπειτα από αποφάσεις της διοίκησης».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την ένδεια του ΕΣΥ, απαντώντας στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι «τα νοσοκομεία μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες άνω του ενός δισ. ευρώ από ό,τι είχαν προβλέψει οι προηγούμενοι» και ότι «το 2016 είχαν πάνω από 35.000.000 ευρώ πλεόνασμα». Η πρώτη φωτογραφία (1) είναι από το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου φαίνεται ότι έχουν επιστρατευτεί θερμαινόμενα σώματα για να ζεσταθούν οι ασθενείς, και η δεύτερη (2) δείχνει το ασθενοφόρο-ερείπιο της Κάσου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα