Koτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «νευρική δύναμη»

Την πεποίθηση ότι η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια «νευρική δύναμη» διατύπωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κληθείς να σχολιάσει τις εντάσεις των τελευταίων ημερών στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Εδώ δεν κάναμε συζήτηση ούτε για την Τουρκία ούτε για το Αιγαίο», σημείωσε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι έχει χαρακτηρίσει εδώ και ενάμιση χρόνο τη γειτονική χώρα ως νευρική χώρα που αναλόγως πρέπει να αντιμετωπίζεται.

«Ούτε να παραβλέπουμε και να μην παίρνουμε μέτρα που να παρεμποδίζουν την εκδήλωση αυτής της νευρικότητας, αλλά ούτε και να υπερβάλλουμε εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλές νευρικές κινήσεις της Τουρκίας έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της και την εσωτερική αντιπαράθεση», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Ερωτηθείς αν αναμένονται εξελίξεις στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «είναι πιθανό να έχουμε στο δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, όσον αφορά τις εγγυήτριες δυνάμεις, του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου και του εκπροσώπου της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα