Τελικά η Μέρκελ υποψήφια (παρά τις γκρίνιες) για την Καγκελαρία

Οι διαφωνίες τους είναι πολλές, με κυριότερη βέβαια αυτή που αφορά τον τρόπο διαχείρισης της λεγόμενης και «μεγαλύτερης κρίσης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Ευρώπη μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο λόγος, βέβαια, για την προσφυγική κρίση και τον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίστηκε η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία όμως προτάθηκε τελικά χθες από τα συντηρητικά κόμματα της Γερμανίας να αποτελέσει -και επίσημα- την υποψήφια για την Καγκελαρία εν όψει της εκλογικής μάχης που θα δοθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), δηλαδή τα μέλη του «αδελφού κόμματος» της Μέρκελ στη Βαυαρία, φαίνεται πως έβαλαν αρκετό νερό στο κρασί τους προκειμένου να αποφασίσουν να κάνουν τελικά «βήματα πίσω» και να συναινέσουν ώστε η «σιδηρά κυρία» της χώρας να αποτελέσει το ανάχωμα απέναντι στην -τουλάχιστον- δημοσκοπική προέλαση που φαίνεται να κάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με «όχημα» τον Μάρτιν Σουλτς.

Αλλωστε, τα αποτελέσματα των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης που φτάνουν στα κεντρικά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) μόνο περιθώρια εφησυχασμού δεν επιτρέπουν πια στη συντηρητική παράταξη της χώρας. Σφυγμομετρήσεις σαν κι αυτή του Ινστιτούτου INSA, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Bild» και κατέγραφε προβάδισμα μίας εκατοστιαίας μονάδας για το SPD, το οποίο συγκεντρώνει το 31% της πρόθεσης ψήφου έναντι 30% των συντηρητικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα